Transparent
Inloggen
Sluiten

Geertruida valt in bij winnend Oranje

10 juni 2024 22:57
Foto: Pro Shots

Geertruida valt in bij winnend Oranje; image source: Pro Shots

Lutsharel Geertruida heeft vanavond twintig minuten meegespeeld in de met 4-0 gewonnen wedstrijd van het Nederlands Elftal. Op het moment dat de Feyenoorder inviel stond het nog 2-0 door goals van Xavi Simons en Virgil van Dijk. Donyell Malen en Wout Weghorst bepaalden in de slotfase de eindstand, net als tegen Canada, op 4-0.

De bezoekers uit IJsland, die na deze wedstrijd op vakantie kunnen, hebben zich niet gekwalificeerd voor het EK. Toch maakte ze met name afgelopen week op bezoek bij Engeland een verrassend frisse indruk door met 0-1 te winnen. Vandaag was vanaf de eerste minuut duidelijk dat een dergelijk scenario uit zou blijven. Het Nederlands Elftal oogde oppermachtig en speelde met name in de eerste helft erg goed.

De 1-0 ontstond uiteindelijk via een prachtige pass door de lucht van Joey Veerman op Denzel Dumfries. Die legde op zijn beurt weer klaar op de vrij inlopende Xavi Simons die de bal eenvoudig over de doellijn kon lopen voor zijn eerste interlandgoal. Dat het zolang 0-0 stond mocht een klein wonder heten. De ploeg van Ronald Koeman reeg de IJslandse defensie meermaals uiteen maar faalde telkens in de laatste fase voor het doel. Ook na de 1-0 kreeg Oranje nog diverse kansen om de score uit te breiden. Succesvol bleek de ploeg daarbij niet.

Na rust viel dan eindelijk de verlossende 2-0 waarna het Nederlands Elftal de wedstrijd eenvoudig uit kon spelen en zelfs nog uit kon breiden naar 3-0. De kort daarvoor voor Cody Gakpo in het veld gekomen Donyell Malen schoot op een hem zo kenmerkende manier hard binnen op aangeven van Memphis Depay. Niet veel later leek Depay de 4-0 te maken, die werd echter na een VAR-check afgekeurd door de Griekse scheidsrechter Evangelos Manouchos. In een voorstadium voorafgaand aan het doelpunt van Depay werd er hands van Joey Veerman geconstateerd waardoor de goal werd geannuleerd. In de extra tijd viel de 4-0 alsnog, op aangeven van Donyell Malen profiteerde Wout Weghorst van het op een presenteerblaadje aangegeven doelpunt door effectief binnen te stiften.

Daardoor eindigde de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding voorafgaand aan het aanstaande Europees Kampioenschap in Duitsland opnieuw, net als tegen Canada, in een klinkende 4-0 overwinning voor de ploeg van Ronald Koeman. Het EK dat aanstaande vrijdag begint, gaat voor Oranje van start op zondagmiddag 16 juni om 15:00, als er in Hamburg wordt afgetrapt tegen Polen. De aanstaande tegenstander van Oranje zag vanavond in haar oefenwedstrijd tegen Turkije Robert Lewandowski na een half uur geblesseerd uitvallen. Na het eerder al wegvallen van Milik lijken de zorgen bij Polen alsmaar toe te nemen.




Discussieer mee op de forums


Tags

oranje depay geertruida malen canada joey koeman polen simons veerman weghorst wout xavi alsmaar bepaalden check cody dijk doellijn duitsland dumfries effectief engeland evangelos gakpo gekwalificeerd hamburg hands heten ijsland ijslandse inlopende inviel kenmerkende klinkende lewandowski lucht manouchos meegespeeld milik oppermachtig presenteerblaadje reeg stiften turkije var verlossende virgil voorstadium wegvallen wonder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.180 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane ake atletico bijbehorend carranza dumfries dutch enz figuren frimpong gakpo geertruida hancko ivanusec kloese koeman kraaij kuip middenveldert mil mls nederland oranje priske romano santi simons socrates stengs wehave