Transparent
Inloggen
Sluiten

"Superinteressant om Nederlandse clubs in Bundesliga te zien"

3 juni 2024 10:19
Foto: Pro Shots

"Superinteressant om Nederlandse clubs in Bundesliga te zien"; image source: Pro Shots

Marco van Basten en Youri Mulder zouden het superinteressant vinden om PSV, Feyenoord en/of Ajax in de Bundesliga te zien spelen. De voormalig topspits sprak daarbij de verwachting uit dat er voor de Nederlandse top drie in een dergelijk scenario veel meer mogelijk zou moeten zijn.

De voormalig bondschoach bracht het onderwerp ter sprake rond de voorbeschouwing op de Champions League-finale van afgelopen weekend tussen Real Madrid en Borussia Dortmund. Doordat de verliezend finalist in de 1/8e finale afrekende met PSV, kwam ook die ploeg ter sprake. "PSV was er gewoon heel erg dichtbij. PSV had ten koste van de Duitsers door moeten gaan. Als Luuk de Jong die bal erin had geschoten... Dat had gewoon gekund, he. Wie weet waar PSV dan was geëindigd? Met deze goal waren ze doorgegaan, daarvan ben ik overtuigd," aldus Youri Mulder.

Marco van Basten was het duidelijk eens met de mening van Mulder en ging dus nog een stap verder: "In die onderlinge wedstrijden tussen Dortmund en PSV was het verschil écht minimaal. Sterker, ik denk dat PSV meer de overhand had dan Dortmund. Daarom is het zo zonde dat ze die kansen onbenut lieten. Het zou mooi zijn als PSV bijvoorbeeld in de Bundesliga zou spelen; eens kijken wat je dan zou presteren. Dat geeft aan hoe verschillend het is. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor Ajax of Feyenoord, dat zou ook superinteressant zijn. Onze oosterburen hebben nu eenmaal een grotere competitie, waar ze profijt van hebben. Los van het feit dat ze heel veel geld genereren en er zo makkelijker hele grote clubs kunnen ontstaan. Dat hebben wij niet hier in Nederland," aldus de voormalige topspits.




Tags

bundesliga superinteressant dortmund mulder basten topspits afrekende bondschoach doorgegaan genereren jong madrid nederland onbenut oosterburen voorbeschouwing

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.181 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane ake atletico bijbehorend carranza dumfries dutch enz figuren frimpong gakpo geertruida hancko ivanusec kloese koeman kraaij kuip middenveldert mil mls nederland oranje priske romano santi simons socrates stengs wehave