Transparent
Inloggen
Sluiten

Brian Priske hoog op verlanglijst Feyenoord

27 mei 2024 09:06
Foto: Pro Shots

Brian Priske hoog op verlanglijst Feyenoord; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zich naar verluidt bij Sparta Praag gemeld om de Deen Brian Priske als nieuwe trainer op te pikken. Gisteravond meldde het doorgaans goed geïnformeerde Tipsbladet, een Deens nieuwsmedium, dat de huidige trainer van Sparta Praag al dichtbij een overgang is naar Feyenoord. De trainer heeft het nieuws noch ontkend, noch bevestigd. Navraag bij Feyenoord heeft geleerd dat het bericht ook niet wordt ontkend.

Dat het nieuws uitlekt is opvallend te noemen. Dennis te Kloese is niet happig op het delen van informatie en er komt dan ook weinig nieuws naar buiten aangaande nieuwe trainers en spelers. Wel werden de voorbije weken Matthias Delorge, Omari Hutchinson, Chris-Kevin Nadje en Julian Garranza genoemd als mogelijke nieuwe aanwinsten voor Feyenoord. Maar verwacht werd, dat zolang er geen nieuwe trainer bekend is, er ook nog geen nieuwe spelers verwacht hoeven te worden.

Dennis te Kloese kent de trainer nog uit de tijd dat Priske werkzaam was voor FC Midjtylland. Na zijn actieve carrière, waarin hij speelde voor ondermeer RC Genk en Club Brugge, werd hij verdedigerstrainer bij FC Midtjylland waar hij vijf jaar heeft gewerkt. Vervolgens vertrok de trainer naar FC Kopenhagen waar hij assistent werd van Stale Solbakken, om na een jaar weer als assistent terug te keren bij FC Midtjylland. Daar werd hij in 2019 als interim aangesteld, wat van beide kanten zo goed beviel dat de trainer werd gepromoveerd tot hoofdtrainer.

Brian Priske werd kampioen met Midtjylland en wist vervolgens drie voorrondes te overleven richting de Champions League. Daarna vertrok de Deen richting FC Antwerp, waar hij na één seizoen alweer ontslagen werd. Priske verkaste na zijn ontslag in België naar Praag, waar hij het plaatselijke Sparta vorig jaar naar de eerste landstitel in negen jaar loodste. Dit seizoen herhaalde hij het kunstje met de Tsjechische grootmacht. Dat is Feyenoord dus ook opgevallen, wat het logisch maakt dat ze bij de vierentwintigvoudig international uitkomen als opvolger van de naar Liverpool vertrokken succestrainer Arne Slot.

Er is nog wel een obstakel in de komst van de trainer. Hoewel Priske een goede match met Feyenoord lijkt, heeft Sparta Praag zijn contract vorig jaar verlengd tot 2026. Hoewel er nog geen akkoord lijkt te zijn, is Feyenoord voornemens om voor aankomend weekend hun nieuwe trainer bekend te maken al dan niet te presenteren.




Discussieer mee op de forums


Tags

priske praag sparta midtjylland kloese verlanglijst aangaande antwerp arne belgie beviel brugge delorge garranza geinformeerde genk happig hutchinson julian kopenhagen kunstje landstitel liverpool loodste match matthias midjtylland nadje navraag nieuwsmedium obstakel omari plaatselijke slot solbakken stale succestrainer tipsbladet verdedigerstrainer vierentwintigvoudig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane ake atletico beelen benita bijbehorend dumfries dutch figuren frankrijk frimpong gakpo geertruida hancko ivanusec koeman kraaij kuip madrid middenveldert nederland oranje priske romano santi simons socrates stengs veerman wehave