Transparent
Inloggen
Sluiten

Witte rook uit Liverpool: Arne Slot volgt Jürgen Klopp op

21 mei 2024 17:48
Foto: Pro Shots

Witte rook uit Liverpool: Arne Slot volgt Jürgen Klopp op; image source: Pro Shots

De kogel is eindelijk door de kerk, er is bevestiging gekomen vanuit Liverpool. Arne Slot is de nieuwe hoofdtrainer van de Engelse topclub. Zowel Liverpool als Feyenoord hebben het nieuws inmiddels bevestigd.

"Het is bepaald geen eenvoudig besluit geweest om de deur achter me dicht te trekken bij een club waar ik zoveel mooie momenten heb beleefd en met zoveel fijne mensen succesvol heb samengewerkt", zegt Arne Slot op de website van Feyenoord. "Maar een kans om hoofdtrainer te worden bij een topclub in de Premier League, bij een van de grootste clubs ter wereld, kun je als sportman natuurlijk moeilijk negeren. Ik ben ontzettend dankbaar dat Feyenoord mee heeft willen werken aan deze overstap!"

Vanaf 1 juni gaat Arne Slot aan de slag bij Liverpool. The Reds hebben nog niks gemeld over de contractduur, maar volgens Engelse media gaat het om een driejarig contract. Het officiële bericht over de overgang van Slot liet lang op zich wachten. Zondag zong voorganger Jürgen Klopp zijn opvolger al luidkeels toe, bij zijn afscheidsceremonie op Anfield.

Nu de overstap van Arne Slot naar Liverpool definitief rond is, komt er dus ook een einde aan zijn indrukwekkende tijdperk bij Feyenoord. In de afgelopen drie jaar heeft hij ontzettend veel bereikt met de club, waarmee hij in zijn eerste jaar de Europese Conference League-finale haalde, in zijn tweede jaar kampioen werd en dit jaar, ondanks een uitermate succesvol seizoen zijn meerdere moest erkennen in het PSV van Peter Bosz in de strijd om de landstitel, maar desalniettemin wel de KNVB-Beker op zijn palmares bij mocht schrijven.

"Als Feyenoord zijnde laat je niet graag een trainer gaan die zoveel voor de club heeft betekend als Arne", zegt algemeen directeur Dennis te Kloese van Feyenoord. "Arne heeft onmiskenbaar zijn stempel gedrukt op Feyenoord. Liverpool krijgt er een buitengewoon vakman bij."

Bij Liverpool moet Slot voorganger Klopp doen vergeten. De Duitser vertrekt komende zomer na negen jaar, waarin hij onder meer de Champions League en de landstitel won. Vooral die landstitel was bijzonder, want het was op dat moment al meer dan dertig jaar geleden dat Liverpool voor het laatst kampioen van Engeland werd.

Bij Liverpool wordt Arne Slot de vierde Nederlander in dienst. Naast Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch staat ook Cody Gakpo nog onder contract bij de Engelse topclub, die dit seizoen afsloot als derde in de Premier League, achter kampioen Manchester City en runner-up Arsenal. Het is nog niet bekend wie Arne Slot gaat opvolgen als hoofdtrainer bij Feyenoord, al zouden Marino Pusic en Nuri Sahin de grootste kanshebbers zijn op de vacante positie in Rotterdam.




Tags

arne liverpool slot klopp landstitel rook voorganger afscheidsceremonie afsloot anfield arsenal bosz cody conference contractduur dijk engeland erkennen gakpo gedrukt gravenberch kerk kloese knvb kogel luidkeels marino negeren nuri onmiskenbaar palmares pusic reds runner sahin samengewerkt sportman stempel tijdperk vacante vakman virgil zong

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane ake atletico beelen benita bijbehorend dumfries dutch figuren frankrijk frimpong gakpo geertruida hancko ivanusec koeman kraaij kuip madrid middenveldert nederland oranje priske romano santi simons socrates stengs veerman wehave