Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: "Hele bijzondere dagen"

20 mei 2024 00:50
Foto: Pro Shots

Arne Slot: "Hele bijzondere dagen"; image source: Pro Shots

Naar Liverpool vertrekkende succestrainer Arne Slot stond na afloop van de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen stadsgenoot Excelsior voor de camera's van ESPN om terug te blikken op de wedstrijd en zijn afgelopen drie jaar als hoofdtrainer van Feyenoord: "Een heel bijzondere dag. Afgelopen twee dagen eigenlijk al wel. Gisteren werd het afscheid op ons trainingscomplex ook al een beetje ingezet. De jongens hebben daar wat hele mooie jongens voor ons, voor mij en Sipke, gedaan. En vandaag dan, met alle fans erbij, ja dat is wel heel bijzonder. Ik denk wel dat ik het droog heb gehouden. Misschien een heel klein momentje na de wedstrijd dat ik even oogcontact met mijn vrouw had dat ik even moest slikken maar nee, vandaag hield ik het wel droog. Gisteren niet. Toen waren er gelukkig geen camera's bij."

Over zijn afscheid: "Vandaag heb ik niet zoveel gezegd. Ik heb iedereen gisteren al uitgebreid bedankt voor de afgelopen drie jaar. Elke dag hebben ze alles gegeven en mij daarmee alle plezier gegeven door te trainen zoals ze de afgelopen drie jaar gedaan hebben. Net heb ik afgesloten met het feit dat Gernot het beste voor het laatst heeft bewaard. Na drie jaar eindelijk zijn eerste goal, haha. Maar nee, we hebben zometeen nog een gezamenlijke teamafsluiting op het trainingscomplex en dan is het klaar."

Uiteraard zijn er in die drie jaar ook teleurstellingen geweest. "Uiteraard zijn die er ook geweest. Die horen er ook bij. Als ik terugdenk is het verliezen van die finale er wel een natuurlijk. Hoewel het bereiken van de finale heel mooi was. Maar als je hem dan bereikt en je verliest hem, en je bent ook de enige trainer in de historie van de club die een finale heeft verloren, daar ben ik niet trots op. En dit seizoen waren er natuurlijk vlak voor de winterstop twee cruciale wedstrijden die we niet wisten te winnen. De ene was Atletico Madrid thuis en de ander tegen PSV. Uit een standaardsituatie die PSV maakte. Ja, twee keer achter elkaar verliezen. Maar daarom vind ik het des te knapper hoe we daaruit zijn gekomen in de tweede seizoenshelft. Door ruimschoots in de tweede seizoenshelft boven PSV te eindigen. Dat geeft voor Feyenoord ook een fantastische voorspelling voor volgend seizoen."

Wat de sucestrainer het meeste gaat missen aan zijn tijd bij Feyenoord: "De mensen hier, de relaties. De manier hoe je kan werken. Hoe je met mensen omgaat. Zowel op het trainingscomplex als met mijn spelers. Maar toch ook wel de connectie met de supporters. Ik heb in mijn afscheidsvideo ook gezegd met het waarderingsniveau dat ik hier bereikt heb, oftewel de enorme waardering hier van de fans en de spelers. Ik hoop dat ik ooit nog in mijn toekomst nog eens zoiets soortgelijks of meer dan dat kan bereiken. Want dat is wel heel bijzonder geweest, ja."

Over Liverpool: "Nu ga ik zeggen dat als de officiële bevestiging komt en ik in een soortgelijke persconferentie daar zit ik daar verder op inga. Dan kan ik dat soort vragen beantwoorden. Het is nu tijd en bovendien veel mooier om vragen te beantwoorden over mijn mooie periode als trainer hier. Dat is misschien niet helemaal wat je wil horen maar dat is wel hoe ik het zie. Vooral uit respect voor de mensen en de supporters hier."
Tags

arne slot beantwoorden droog liverpool afscheidsvideo atletico bewaard blikken connectie espn excelsior gernot historie inga knapper madrid momentje oftewel oogcontact sipke slikken soortgelijks standaardsituatie succestrainer sucestrainer teamafsluiting teleurstellingen terugdenk vertrekkende waarderingsniveau

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane biden bijlow democraten geertruida gimenez hancko harris hartman jahanbakhsh kennedy kloese lopez nieuwkoop nomination oostenrijk pedersen primary priske read sebaoui slot smal socrates stengs trump ueda willykment wingbacks zerrouki