Feyenoord wint ook in Nijmegen van NEC

12 mei 2024 16:45

Feyenoord wint ook in Nijmegen van NEC; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft ook in de Nijmeegse Goffert weten te winnen van NEC. Na negentig minuten stond er een 2-3 eindstand op het scorebord. Vlak voor rust was de ploeg van Arne Slot op voorsprong gekomen via Calvin Stengs. Direct na rust maakte Sano namens NEC de gelijkmaker. Twee minuten later moest de thuisploeg met tien man verder na een rode kaart van Bram Nuytinck. Feyenoord maakte dankbaar gebruik van de extra geboden ruimte en profiteerde binnen tien minuten via Minteh. Vervolgens kwam NEC nog op gelijke hoogte via Sontje Hansen maar besliste Ueda kort voor tijd de wedstrijd door de winnende en bevrijdende 2-3 binnen te schieten.

Het was in feite al een wedstrijd die nergens meer om ging. Zeker is wel dat Feyenoord, na de gewonnen bekerfinale van NEC, nu echt een taart of bos bloemen mag verwachten uit Amsterdam. Doordat Feyenoord vandaag won bij NEC is Ajax definitief als vijfde geëindigd dit Eredivisieseizoen, de Amsterdammers zijn niet meer te achterhalen.