Transparent
Inloggen
Sluiten

Winnend Feyenoord definitief onttroond als landskampioen

5 mei 2024 22:05
Foto: Pro Shots

Winnend Feyenoord definitief onttroond als landskampioen; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft het definitief mislopen van de landstitel vanavond soepel weggespoeld met een gemakkelijke overwinning op PEC Zwolle. Na negentig minuten stond er in De Kuip een 5-0 eindstand op het scorebord. Bij rust stond het al 2-0 door goals van Ayase Ueda en Luka Ivanusec. Kort na rust miste Ueda zijn kans op zijn tweede goal van de avond door een penalty te missen. Desalniettemin kwam Feyenoord niet meer in gevaar. Santiago Gimenez mocht de tweede penalty van Feyenoord nemen, kort nadat hij in het veld gekomen was als vervanger voor diezelfde Ueda. Tien minuten voor tijd maakte Geertruida de 4-0 gevolgd door de tweede van Gimenez.

Door de 5-0 overwinning op PEC Zwolle maakt de ploeg van Arne Slot nog altijd kans om het puntenrecord van Feyenoord allertijden te verbreken. Voor de rest is het seizoen nu definitief klaar, nu Feyenoord definitief de tweede plaats behoudt. Er resteren nog twee wedstrijden, de komende twee zondagen wacht eerst NEC in Nijmegen om een week later de afscheidstoernee van Arne Slot weer in eigen huis af te ronden als stadsgenoot Excelsior op bezoek komt in De Kuip.




Discussieer mee op de forums


Tags

ueda arne gimenez kuip onttroond pec slot afscheidstoernee ayase excelsior geertruida ivanusec landstitel luka puntenrecord resteren santiago soepel verbreken weggespoeld zondagen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.718 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot bullaude dortmund excelsior fcb hamas hancko italiaan jong kabinet kasperk kraaij liverpool macht middenveldert minteh nederland nieuwkoop oppositie plasterk rechtse sahin slot steijn wieffer wilders willykment yoda zetels