Feyenoord wint in Deventer en stelt kampioensfeest nog even uit

26 april 2024 02:13

Feyenoord wint in Deventer en stelt kampioensfeest nog even uit; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft vanavond hetzelfde gedaan als PSV en daardoor het feest in Eindhoven met nog minstens een ruime week uitgesteld. In Deventer eindigde een nagenoeg gelijkopgaande wedstrijd in een 1-3 overwinning voor Feyenoord. De ploeg van Arne Slot kwam na vijfentwintig minuten op 0-1 dankzij een eigen doelpunt van keeper Jeffrey de Lange. Acht minuten later mocht Feyenoord weer juichen nadat Luka Ivanusec de voorsprong had verdubbeld. Op slag van rust kwam Go Ahead Eagles nog terug tot 1-2 via Oliver Edvardsen. Na rust, met nog twintig minuten te spelen maakte Ueda, die vandaag in de basis mocht beginnen, de beslissende 1-3.

Feyenoord is dankzij de overwinning van vanavond op Go Ahead Eagles definitief zeker van Champions League-voetbal volgend seizoen. Met nog drie wedstrijden te gaan en een voorsprong van twaalf punten op FC Twente is Feyenoord niet meer te achterhalen.

Nadat eerder vanavond PSV een recordoverwinning boekte op sc Heerenveen, door in Friesland met liefst 0-8 te winnen, is het verschil op de ranglijst nog altijd negen punten. PSV heeft echter een doelsaldo van +30 ten opzichte van Feyenoord en dus mogen de Eindhovenaren zich na vanavond officieus kampioen noemen. Als Feyenoord volgende week om 20:00 uur aftrapt weet het op dat moment al of ze dat gaan doen als onttroond kampioen of dat PSV heeft verloren van stadsgenoot Sparta. Die wedstrijd wordt in Eindhoven al om kwart over twaalf afgetrapt.