Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord wint veertiende KNVB-beker uit clubgeschiedenis

21 april 2024 20:21
Foto: Pro Shots

Feyenoord wint veertiende KNVB-beker uit clubgeschiedenis; image source: Pro Shots

Feyenoord is er zondag in geslaagd de bekerfinale te winnen van NEC. Na negentig minuten was een doelpunt van Igor Paixao genoeg om de wedstrijd te beslissen. Na een moeizame eerste helft waarin NEC veelal het betere van het spel had, herpakte de ploeg van Arne Slot zich in de tweede helft, waarna Igor Paixao na exact een uur spelen Feyenoord aan de leiding bracht, op aangeven van Santiago Gimenez. Daarmee verliest NEC haar vijfde opeenvolgende bekerfinale en pakt Feyenoord naast de tweede plek ook de KNVB-Beker dit seizoen.

NEC speelde een erg sterke eerste helft en leek na een half uur spelen op voorsprong te komen via Tjaronn Chery. De goal viel via de binnenkant van de paal hard binnen achter Timon Wellenreuther, maar op aangeven van de grensrechter besloot scheidsrechter Serdar Gözübüyük de goal te annuleren wegens buitenspel. Die beslissing werd vervolgens niet aangevochten door de VAR, waardoor de beslissing bleef staan. Feyenoord speelde een matige eerste helft maar had desondanks toch het overwicht in zowel de gecreërde kansen als in het balbezitpercentage. 

Na rust herpakte de ploeg van Arne Slot zich waarbij het aanzienlijk beter ging voetballen. Nadat de wedstrijd kort na rust werd stilgelegd nadat in de grachten van de Kuip liggende spandoeken vlam hadden gevat doordat er fakkels op waren gegooid, profiteerde Feyenoord vrijwel direct na de hervatting van onoplettendheid in de NEC-defensie. Santiago Gimenez gaf de bal mee aan Igor Paixao die vervolgens in de korte hoek via een hand van Jasper Cillessen en de binnenkant van de paal binnenviel. Zo kwam Feyenoord verdiend op voorsprong waarbij het team de wedstrijd eenvoudig uit leek te gaan voetballen.

Dat beeld veranderde nog geen kwartier na het openingsdoelpunt van Igor Paixao. In een hectische minuut trok Serdar Gözübüyük de gele kaart voor Yankuba Minteh, die binnen dertig seconden wordt gevolgd door de tweede gele kaart voor diezelfde Minteh. Twee keer geel is nog altijd rood, en dus moest Feyenoord in het laatste kwartier plus de acht minuten extra speeltijd stand zien te houden tegen elf man van NEC. Op die ploeg werkte de rode kaart voor Minteh als een rode lap voor een stier, de ploeg van Rogier Meijer ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. 

Ondanks. twee kansen in de reguliere speeltijd en via drie corners in de extra tijd, waarbij ook Jasper Cillessen naar voren werd gestuurd, kwam NEC niet meer tot scoren toe, waarna het feest in De Kuip losbarstte. Nadat Feyenoord vorige week op bezoek bij Fortuna Sittard de tweede plek in de Eredivisie veilig stelde, wint de ploeg van Arne Slot vanavond de veertiende beker uit de clubgeschiedenis, de eerste beker sinds 2018. 
Discussieer mee op de forums


Tags

igor paixao arne clubgeschiedenis knvb minteh slot bekerfinale binnenkant gimenez herpakte kuip santiago serdar aangevochten annuleren balbezitpercentage binnenviel chery corners eredivisie fortuna gecreerde gevat grachten grensrechter lap losbarstte macht meijer onoplettendheid openingsdoelpunt rogier seconden stier timon tjaronn var vlam wellenreuther yankuba

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.153 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aantrekt acardipane atletico babalola bijbehorend bijschakelt black carranza danall enz figuren geertruida gekte gimenez hamberg julian kloese kraaij middenveldert mil mls philadelphia priske romano santi socrates timber transferbeleid wieffer yoda