Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: "Telkens als we minder spelen, winnen we niet. PSV verdiend de aanstaande kampioen!"

7 april 2024 19:50

Ook Arne Slot verscheen na de wedstrijd tegen Ajax voor de ESPN-camera's om Hans Kraaij Junior te woord te staan in de Kuip: "Telkens als we niet goed voetballen, verliezen we punten. Je kunt ook niet elke drie dagen top zijn. Soms speel je gewoon mindere wedstrijden. Juist op die momenten moeten we, ook op lelijke manieren, de wedstrijden toch over de streep trekken. Hier zijn we dit seizoen in tekort geschoten, waardoor de landstitel zeer verdiend naar PSV gaat. Zij waren dit seizoen ook top op de mindere momenten en waren in staat de drie punten over de streep te trekken. Dat is hét grote verschil met ons dit seizoen!"

Minteh en Paixao waren de grote uitblinkers en hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de met 6-0 hoog uitgevallen eindstand. "Haha, ja, die zitten wel op voetbal, ja. Maar ook zij hebben dit seizoen mindere momenten gekend en wedstrijden gespeeld waar ze niet het niveau aantikten dat ze vandaag wel deden. Ik heb dit seizoen ook al eerder aangegeven dat ze beiden weer beter in vorm zouden komen als de zon weer zou gaan schijnen. Ik ben dan ook vooral heel blij dat het er vandaag uitkwam, maar zonder daarbij andere spelers tekort te doen, want er zijn meer jongens die een hele goede ontwikkeling hebben doorgemaakt. "

Over de door John van 't Schip gekozen tactiek: "Ik had verwacht dat Ajax met vijf verdedigers zou beginnen en vervolgens met twee middenvelders de schakeling zouden vormen met de voorhoede. Maar net als meer tegenstanders, speelde Ajax vandaag ook compleet anders dan dat ze de afgelopen weken deden. Dus onze hele voorafgaand aan de wedstrijd opgestelde tactiek en strategie kon zo weer de prullenbak in, dus moesten we Ajax ook op een andere manier bestrijden. Ik denk dat we daar goed in geslaagd zijn."

Santiago Gimenez voegde vandaag opnieuw geen doelpunt toe aan zijn seizoenstotaal: "Ook daar zijn natuurlijk genoeg redenen voor aan te wijzen. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer wij hem weer op optimale wijze kunnen bedienen, hij ook het net weer gaat vinden en gelukkiger gaat zijn voor de goal!"
Discussieer mee op de forums


Tags

arne slot aantikten bedienen espn gimenez hans kraaij kuip landstitel lelijke minteh optimale paixao prullenbak santiago schakeling schijnen seizoenstotaal uitblinkers uitkwam voegde voorhoede zon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.866 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane agema arneslot dijk fer fleur geert gekke gimenez hag hancko intensiteit liverpool minteh priske pvv rutte sahin santiago schreuder serrano slot sparta timmermans vvd wehave wilders willykment yesilgoz yoda