Feyenoord geeft Ajax een genadeloos pak slaag

7 april 2024 16:25

Feyenoord geeft Ajax een genadeloos pak slaag; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft vanmiddag hard afgerekend met Ajax. Na negentig minuten voetbal stond er een 6-0 eindstand op het scorebord, een score die vele malen hoger uit had kunnen en misschien wel moeten vallen. Het was lange tijd onduidelijk met welk idee de ploeg van John van 't Schip vandaag naar Rotterdam was afgereisd, maar duidelijk is wel, dat dit geen idee was om de wedstrijd daadwerkelijk te winnen. De opluchting was na het laatste fluitsignaal toch van de gezichten van Ajax-spelers af te lezen, toen Danny Makkelie eindelijk affloot voor het einde van de wedstrijd.

De goals werden uiteindelijk gelijkwaardig verdeeld, drie per helft. In de eerste helft scoorden Paixao, Minteh en op slag van rust Davide Hancko. Na rust scoorden Paixao en Minteh allebei hun tweede goal van de wedstrijd, aangevuld met een goal van de voet van Quinten Timber.

Zo heeft Feyenoord de kater van het gelijkspel eerder deze week op bezoek bij FC Volendam weggespoeld met een klinkende overwinning op de grote concurrent. Ajax daarentegen mag haar wonden gaan likken. Na tegen Go Ahead Eagles de gelijkmaker in de slotminuut om de oren te hebben gekregen, leek het spelbeeld vandaag wederom helemaal nergens op en zijn de zorgen die de Ajax-fans zich maken meer dan terecht te noemen. De gifbeker moet weliswaar leeg voor de Amsterdammers, maar zelfs bij Feyenoord vragen ze zich inmiddels af hoe diep die gifbeker nog is.

Volgend weekend wacht Feyenoord speelronde 29, als de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard op de planning staat. Voor Ajax wacht volgend weekend wederom een competitiekraker. Om 16:45 komt op zondag FC Twente, de huidige nummer drie van de ranglijst, op bezoek in Amsterdam.