Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Normaal gezien zou het aantal kansen voldoende moeten zijn voor een goal'

4 april 2024 22:16

In gesprek met ESPN kreeg Arne Slot de vraag of dit de slechtste wedstrijd van het seizoen was geweest. "Dat is veel te makkelijk gezegd. Het is niet voor het eerst dat wij het heel moeilijk hebben om ons overwicht dat wij hebben om te zetten in goals", aldus Slot. "Het is heel normaal dat je een overwicht hebt tegen de nummer laatst, zeker als Feyenoord zijnde. Kansen hebben we ook wel gehad, maar ik veel te weinig gezien dat wij urgentie hadden en ze vooral lekker wilden voetballen. Toen dat besef er eindelijk kwam, zat Volendam er al zo goed in met het publiek erachter waardoor het niet meer voldoende was om ze op de knieën te krijgen."

Slot geloofde niet dat het met onderschatting te maken kon hebben. "We hebben wel vaker gezien dat we het lastig hebben als een tegenstander een tactiek als deze kiest", zo gaf hij aan. "Dat is een manier om ons aanvalsspel lam te leggen. Al hadden we ook niet verwacht dat ze ons zoals in de eerste helft een paar keer zo hoog onder druk zouden zetten. Maar dan moet je daar gevaarlijker uit worden en dat lukte vandaag niet."

Een verklaring voor het zwakke spel had de trainer wel. "Dat heb ik steeds gezegd als de tegenstander een tactiek als deze koos. Dan kun je gewoon het bandje terugkijken wat ik na die wedstrijden heb gezegd", zei hij daarover. "Normaal gezien zou het aantal kansen wat we gehad hebben voldoende moeten zijn om tot een goal te komen. Dit seizoen en ook vorig seizoen hebben we al vaker gehad dat we beter zijn en de kansen krijgen, maar het tot het einde moeizaam gaat. Best vaak winnen we dan op het einde nog, maar vandaag niet."
Tags

slot arne aanvalsspel bandje espn knieen lam onderschatting volendam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 29.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane agema arneslot belgie coalitie dijk drugssquare dtk gedragsproblemen geert geertruida gekke gimenez intensiteit kloese minister muscat nederland oppositie praag priske pvda sahin slot smal sparta timmermans wilders willykment yoda