31 maart 2024 16:29

Feyenoord wint na sterke tweede helft van Utrecht en doet weer vol mee voor de titel; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag meer dan uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. De thuiswedstrijd tegen FC Utrecht eindigde in een 4-2 zege door treffers van Igor Paixão, David Háncko en Leo Sauer en een eigen doelpunt van Utrecht. Omdat PSV eerder dit weekend verloor is de achterstand ook weer verkleind en ligt de titelstrijd ook weer open.

Dat de ploeg van Arne Slot weer een aanval zou doen op de titelprolongatie leek in eerste instantie niet te gebeuren. Na twee minuten spelen kwam Utrecht al op voorsprong nadat slap verdedigen genadeloos werd afgestraft.

Feyenoord was daarna wel duidelijk de bovenliggende partij, maar het kwam nauwelijks tot kansen tegen het extreem verdedigende FC Utrecht. De tweede keer dat de ploeg uit de Domstad er weer vandoor kon ging het voor Feyenoord bovendien opnieuw mis. Quilindschy Hartman haalde zijn tegenstander onderuit en een strafschop was het gevolg. Hartman raakte daarbij zelf geblesseerd en moest gewisseld worden en de 0-2 was vervolgens ook een feit.

De aansluitingstreffer volgde echter al snel en deze was van grote schoonheid. Igor Paixão schoot van afstand op heerlijke wijze de 1-2 tegen de touwen en Feyenoord was direct weer terug in de wedstrijd. Voor rust werd geprobeerd om de stand weer gelijk te trekken, maar dat kreeg de ploeg niet voor elkaar.

In de tweede helft was het spelbeeld exact hetzelfde. Feyenoord was volop in balbezit, maar had aanvankelijk moeite om tot kansen te komen. Al snel leek Yankuba Minteh toch de gelijkmaker te maken, maar vanwege buitenspel werd zijn doelpunt afgekeurd.

Voor FC Utrecht bleek het echter slechts uitstel van executie, want enkele minuten later was het alsnog raak. Uit de kluts was het invaller Bart Nieuwkoop die leek te scoren, maar uiteindelijk werd de treffer toegekend aan een van de spelers van FC Utrecht.

Vanaf toen ging het meteen hard. Al snel volgde de volkomen terechte voorsprong toen Dávid Hancko voor de 3-2 zorgde. Dat doelpunt werd groots gevierd in de wetenschap dat PSV al verloren had en de titelstrijd bij een overwinning weer helemaal open ligt.

De gashendel ging er vervolgens even af, maar alsnog kwam Feyenoord geen moment in gevaar. In de slotfase volgde bovendien ook nog de definitieve beslissing toen Leo Sauer tot scoren wist te komen. Feyenoord heeft daarmee de druk op koploper PSV vol op kunnen voeren en kan dat in de komende week met wedstrijden tegen Volendam en Ajax nog verder doen.