Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Feyenoord verslaat Heerenveen ondanks Higler

18 maart 2024 19:41
Foto: Pro Shots

COLUMN: Feyenoord verslaat Heerenveen ondanks Higler; image source: Pro Shots

Beste Feyenoord-vrienden,

Wat een week: PSV terecht uitgeschakeld door een beter Borussia Dortmund, al had Luuk de Jong in the dying seconds nog de gelijkmaker op zijn pantoffel en had het zo maar nog heel anders kunnen lopen. Het kon na de uitschakeling door Feyenoord in het bekertoernooi al geen treble meer worden, maar nu dus ook geen double meer.

En Ajax, het was bijna aandoenlijk zo kansloos als dat ploegje van het veld werd geveegd bij en door Aston Villa. Normaliter is de vijfde plaats op de ranglijst nog het hoogst haalbare voor de Mokumers, een plekje in de anonimiteit dat menigeen van buiten de residentieloze hoofdstad de Mokumse club zeker niet zal misgunnen.

Voor ons dierbare Feyenoord was het zaak de marge van zes punten exclusief het veel betere doelsaldo jegens FC Twente minstens te consolideren en die missie is meer dan geslaagd. Want die marge is na de extreem late Twentse nederlaag in de Brainportstad opgelopen tot negen punten exclusief het betere doelsaldo en normaliter mogen we dit niet meer uit handen geven met nog acht wedstrijden te gaan.

Maar pas op, over bijna twee weken ontvangen wij het herboren FC Utrecht in De Kuip. De Domstedelingen hebben een revival ondergaan onder leiding van de zeer deskundige hoofdcoach Ron Jans, dus laten we ons vooral niet bij voorbaat rijk rekenen.

Het Legioen was tevoren al niet blij met de keuze van Higler als leidsman in Heerenveen. Een in Feyenoord-kringen zeer omstreden arbiter die er alles aan doet zich de reputaties van oud-scheidsrechters Ruud Bossen en Dick van Egmond als notoire Feyenoord-haters eigen te maken. Ook gistermiddag liet hij zich als zodanig weer op schandelijke wijze niet onbetuigd.

Ooit deed Feyenoord de Amsterdamse (!) scheidsrechter Leo Horn voor drie jaar in de ban nadat hij toenmalig landskampioen Sparta in De Kuip een meer dan lachwekkende pingel cadeau deed waardoor de Kasteelheren via penaltyspecialist Rinus Bosselaar op de valreep de onverdiende winst pakten.

Dat was in 1959. Er is nu toch voor ons clubbestuur alle reden een dergelijke ban over Higler uit te spreken, zodat deze “malheur” arbiter de Kuip voorlopig niet meer zou mogen betreden in de rol van scheidsrechter.
https://www.soccernews.nl/news/ontslag-na-heerenveen-feyenoord/

En gisteren interpreteerde Dennis Higler de absurd complex geworden buitenspelregels uiteraard weer in het nadeel van Feyenoord, een beslissing waar je tevoren cyaankali op zou kunnen innemen. Gelukkig kreeg Higler niet zijn zin wat de uitslag betrof en incasseerde Feyenoord kort voor het aflopen van de reguliere negentig minuten alsnog het geluk dat de ploeg voordien telkens was onthouden.

Het was zoals mijn oude held Pi-air bij Studio Voetbal analyseerde heel voorspelbaar zoals Heerenveen zou gaan spelen. Laf voor eigen publiek de bus parkeren en dan via een snelle counter proberen de nu nog regerend landskampioen de das om te doen.

Daarbij had het in Köhlert een zeer doeltreffende speler, met name de tweede goal was een beauty. Wellenreuther stond veel te ver voor zijn doel, een euvel waaraan Bijlow zich ook steeds in opvallende mate bezondigt als Feyenoord in de aanval is.

Het zal allemaal wel bij de tactiek van het huidige onvolprezen spelconcept behoren, waarbij onze doelman zich zelfs als een soort van “vliegende kiep” tot in de middencirkel positioneert, maar daar kleeft natuurlijk wel een risico aan. En dat brak ons gisteren bijna op. Gelukkig bleef Feyenoord met zijn surplus aan klasse onversaagd de aanval zoeken en kwam het in de slotfase toch nog goed.

En waar wij een onterecht afgekeurde goal moesten dulden, overkwam dat FC Twente tegen de Zwartrokken ook. Na afloop refereerde allemansvriend Peter Bosz opnieuw niet aan de bekendste Jules de Corte uit Deurne. In de bestuurskunde wordt dat wel selective perception, selective exposure en selective retention genoemd. Kortom selectieve verontwaardiging.

Bosz maakt zich alleen maar druk om de arbitrage als hij er nadeel van ondervindt. Houd dan ook je waffel maar, zou ik hem willen adviseren. Dat zou hem een stuk geloofwaardiger maken in zijn
nabeschouwing.

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart
Tags

higler heerenveen kuip selective ban bosz column twente aandoenlijk absurd air allemansvriend analyseerde anonimiteit arbitrage beauty bekendste bestuurskunde betreden bezondigt bijlow bosselaar bossen brainportstad buitenspelregels cadeau clubbestuur consolideren corte counter cyaankali das deskundige deurne dortmund dying egmond euvel exposure geloofwaardiger geveegd gistermiddag haters herboren horn incasseerde interpreteerde jans jong jules kasteelheren kiep kleeft kohlert kringen lachwekkende legioen leidsman leo malheur menigeen middencirkel misgunnen mokumers nabeschouwing notoire ondervindt onthouden onversaagd onvolprezen pantoffel parkeren penaltyspecialist perception pingel ploegje positioneert reputaties retention revival rinus ron schandelijke seconds selectieve soccernews sparta spelconcept surplus treble twentse utrecht valreep verontwaardiging villa vliegende voorspelbaar waffel wellenreuther

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.378 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane arneslot arsenal bekerfinale blind danall gaal geertruida gemeente gimenez hancko ivanusec kasperk kuip madrid middenveldert nieuwkoop omtzigt paixao renovatie slot sobat stengs timber twente ueda wehave wieffer willykment zerrouki