Transparent
Inloggen
Sluiten

Zwak Feyenoord ontsnapt op bezoek in Heerenveen

17 maart 2024 16:37
Foto: Pro Shots

Zwak Feyenoord ontsnapt op bezoek in Heerenveen; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft met het nodige geluk de drie punten weten te pakken. Het uitduel tegen sc Heerenveen eindigde in een 2-3 overwinning. Mats Wieffer, Igor Paixao en Ayase Ueda maakten de doelpunten.

Feyenoord dacht al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Geertruida kopte de bal binnen, maar na ingrijpen van de VAR en het bekijken van de beelden van Dennis Higler werd het doelpunt uiteindelijk afgekeurd vanwege buitenspel. Voor Feyenoord was het geen startschot naar meer. Het kwam zelfs op achterstand in Friesland.

Mats Köhlert kon de bal achter Timon Wellenreuther werken nadat er een misverstand ontstond tussen David Hancko en Luka Ivanušec. De Kroaat kreeg van Slot wederom het vertrouwen boven Igor Paixão en betaalde dat bij de gelijkmaker wel uit. De buitenspeler legde de bal panklaar neer voor Mats Wieffer, die kon binnenwerken.

Waar Feyenoord nadrukkelijk zocht naar de voorsprong, was het weer Köhlert die het net wist te vinden. Wellenreuther stond iets te ver van zijn doel en de Duitser maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte. Slot greep in door Lingr, Paixão en Nieuwkoop binnen de lijnen te brengen. De Braziliaan wist na drie minuten raak te koppen. Ditmaal was Minteh de aangever.

Ueda werd ingebracht om de verdediging van SC Heerenveen opnieuw te kloppen, al werden er amper grote kansen gecreëerd tegen een verdedigende thuisploeg. Het inbrengen van de Japanner bleek een uitstekende keuze van Slot. Twee minuten voor tijd schoof Ueda de winnende treffer binnen, nadat Syb van Ottele volledig de fout in ging. Voor Feyenoord een belangrijke overwinning in strijd om de tweede plaats.




Discussieer mee op de forums


Tags

heerenveen mats paixao slot ueda igor kohlert ontsnapt wellenreuther wieffer aangever ayase binnenwerken braziliaan ditmaal friesland geertruida hancko higler ivanusec lingr luka minteh misverstand nieuwkoop ottele panklaar schoof startschot syb timon var

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.447 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pusic slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda