Transparent
Inloggen
Sluiten

Tom Saintfliet: 'Het zou goed zijn als Yankuba Minteh in Rotterdam blijft'

10 maart 2024 10:20 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Tom Saintfliet: "Het zou goed zijn als Yankuba Minteh in Rotterdam blijft"; image source: Pro Shots

Feyenoord hoopt Yankuba Minteh ook volgend seizoen te kunnen huren van Newcastle United. In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Tom Saintfliet, tot voor kort bondscoach van Gambia, aan dat ook toe te juichen. "Minteh is een talentvolle jongen en echt razendsnel. Hij maakt nog wel te vaak de verkeerde keuzes. Dat kan, hij is nog jong", aldus Saintfliet. "Op dit moment is de stap naar Newcastle United te groot, denk ik. Hij moet zich nog verder ontwikkelen en dat kan bij Feyenoord uitstekend. Daar spelen ze aanvallend voetbal, daar hebben ze een uitstekende trainer in Slot. Het zou goed zijn als hij in Rotterdam bleef."

De trainer herkent de geluiden dat Minteh vaak afwezig oogt, ook in de groep. "Yankuba is een beetje een einzelgänger. Zeker niet de meest sociale speler in de selectie. Hij heeft een beetje een muurtje om zich heen gebouwd, de oorzaak ken ik niet", zo geeft hij aan. "Het was niet altijd makkelijk om tot hem door te dringen. Maar zijn kwaliteiten zijn helder. De komende jaren bepalen veel. Misschien kan hij een basiskracht worden in de Premier League, misschien is Feyenoord wel zijn top. Met dat laatste is overigens ook niets mis."

Algemeen directeur Dennis te Klose heeft in een reactie laten weten dat er in april gesprekken zullen volgen met Newcastle United om te mogelijkheden over een lager verblijf te bespreken.

Meer op AD.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

minteh saintfliet yankuba newcastle tom basiskracht einzelganger gambia herkent jong klose muurtje oogt slot

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.305 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aangifte acardipane afrika afrikaan arneslot derksen discriminatie eredivisie fries friese friesland geertruida gimenez hancko intensiteit iran kampioensjaar kraaij kroes minteh rvc sugawara timber vertekent volkslied wehave wieffer willykment yoda zerrouki