Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Het was een heel intens gevecht'

3 maart 2024 20:04

Arne Slot gaf in gesprek met ESPN aan dat hij genoten had van de wedstrijd tegen PSV. "Het was een heel intens gevecht. Helemaal omdat je na vier minuten al achterkomt en dat was een geweldige individuele actie", aldus Slot. "Natuurlijk hadden we dat liever niet gehad, maar je weet dat zij de kwaliteiten hebben om een-tegen-een heel gevaarlijk te worden. Tegen Dortmund miste hij nog een soort gelijke kans, maar nu bleef hij rustig en schoot hij hem goed binnen."

De trainer vond wel dat Feyenoord zich in de eerste helft al in de wedstrijd speelde. "Al was PSV in de eerste helft wel beter dan ons", aldus Slot. "Waar onze speelplan op gestoeld was is dat PSV steeds doordekt en het lef heeft om overal een-op-een te spelen. Dan hoop je met de snelheid van Minteh en het een-tegen-een staan van Gimenez met een lange bal of er doorheen te spelen in grote ruimtes te komen. Dat lukte met Santiago, maar jammer genoeg miste hij."

Slot ging verder: "Het tweede is dat we ze heel hoog en agressief onder druk wilden zetten. Vorige keer deden we dat aan de rechterkant en nu aan de linkerkant. Een ander was dat we Ramalho volledig vrij zouden laten en beide hebben we denk ik wel aardig gedaan."

Het spel na rust was bij Feyenoord beter. "Ik vond dat we toen veel beter en meer druk zetten. Ook herkenden we iets beter dat het steeds twee tegen twee was over de hele breedte van het veld", zei hij daarover. "Dat begon al goed met Santi die Ramalho de baas was. Daarna kreeg je die grote kans van Geertruida en dat is een-op-een dezelfde kans als Tillman. Deze kreeg hij in De Kuip ook al tegen PSV, maar dat is wel het verschil tussen een verdediger en een middenvelder. Ik vond het daarom niet onterecht dat we met 2-1 voorkwamen, want in de tweede helft heeft PSV maar één kans gehad. Dat was een geweldige goal van Guus."




Tags

slot arne ramalho achterkomt breedte doordekt dortmund espn geertruida gimenez kuip minteh santi santiago speelplan tillman voorkwamen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.453 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pastoor persie podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten yoda