Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord speelt gelijk in Eindhoven en kan titel vergeten

3 maart 2024 16:41
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelt gelijk in Eindhoven en kan titel vergeten; image source: Pro Shots

Feyenoord lijkt de laatste kans op de landstitel verspeeld te hebben. In Eindhoven kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen PSV. Yankuba Minteh en Santiago Gimenez wisten te scoren.

Slot waarschuwde vooraf dat Feyenoord de storm van PSV in de beginfase vooral moest overleven. De Rotterdammers slaagden daar totaal niet in. Het was nota bene David Hancko die zich kinderlijk eenvoudig liet uitspelen door Malik Tillman. De Duitsers wisten vervolgens na vier minuten het openingsdoelpunt te maken in Eindhoven. Santiago Gimenez had een uitgelezen kans om de gelijkmaker binnen te schieten, maar de Mexicaan faalde oog in oog met Walter Benítez.

Yankuba Minteh zorgde ervoor dat Feyenoord weer op gelijke hoogte kwam. De Gambiaan zette goed druk waardoor PSV in de fout ging. Minteh omspeelde de doelman en schoof koelbloedig binnen. De thuisploeg had vervolgens het veldoverwicht, dicteerde het spel en kreeg een aantal grote mogelijkheden om opnieuw op voorsprong te komen. Timon Wellenreuther en de paal wisten een nieuwe tegentreffer te voorkomen en met hangen en wurgen werd de rust bereikt.

Feyenoord kwam een stuk beter uit de kleedkamer en maakte er een intense strijd van. Het goede spel resulteerde in twee grote mogelijkheden voor Geertruida en Beelen. Beide verdedigers stuitten echter op Benitez, maar lang duurde het niet voordat Feyenoord op voorsprong kwam. Geertruida legde de bal panklaar neer voor Gimenez, die vol overtuiging kon binnenschieten. Het betekende eindelijk weer een doelpunt in de Eredivisie voor de spits.

Lang kon Feyenoord niet genieten van de voorsprong. Invaller Guus Til wist uit het niets de gelijkmaker binnen te schieten. Met invallers Ivanušec en Nieuwkoop werd de ploeg voorzien van nieuwe energie. Door de hoge intensiteit en het vele drukzetten werd het in Eindhoven een ware slijtageslag. Feyenoord had mede door de vermoeidheid het de laatste tien minunten moeilijk om zuiver te blijven aan de bal. In de slotfase werden er dan ook geen doelpunten meer gemaakt.

Door het gelijke spel loopt FC Twente twee punten in op Feyenoord. De Tukkers wisten zaterdagavond het duel tegen Vitesse met 1-2 te winnen. Het verschil tussen de nummer twee en drie is zes punten, waardoor de stadionclub nog vol aan de bak moet om de tweede plaats, die recht geeft op een ticket voor de groepsfase van de Champions League, veilig te stellen. Voor Feyenoord wacht volgende week een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.




Discussieer mee op de forums


Tags

gimenez minteh benitez geertruida santiago titel yankuba almelo beelen beginfase betekende binnenschieten dicteerde drukzetten eredivisie gambiaan hancko heracles intense intensiteit ivanusec kinderlijk landstitel malik minunten nieuwkoop nota omspeelde openingsdoelpunt panklaar resulteerde schoof slaagden slijtageslag slot stadionclub stuitten til tillman timon twente veldoverwicht verspeeld vitesse waarschuwde walter wellenreuther wurgen zuiver

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.443 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pusic slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda