Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Er waren een paar jongens die gestart zijn die echt op hun tandvlees lopen'

29 februari 2024 22:51

In gesprek met ESPN was Arne Slot vooral opgelucht na de wedstrijd tegen FC Groningen. "Als je naar het spelbeeld van de eerste helft hebt gekeken, ben je opgelucht dat je uiteindelijk hier met een 2-1 overwinning staat", aldus Slot. "We waren niet verrast door de intenties van Groningen, maar wel door de kwaliteit die ze daarin leverden. We hadden last van hun fanatisme en agressie in hun druk en meerdere keren pakten ze ons daardoor de bal af."

In de rust zette Slot zijn verdediging om. Gevraagd werd of Dávid Hancko de komende wedstrijden ook een optie is als linksback. "Ik hoop vooral dat Quilindschy Hartman morgen of zaterdag terugkeert van zijn griep, maar dat hebben wij niet in de hand. Dat zal moeten blijken", zo gaf hij aan. "Uiteraard is dit ook een optie, maar ik heb ook niet veel meer achter de hand. Ik had vandaag maar vijf verdedigers tot mijn beschikking en nog de 17-jarige Givairo Read die een heel groot talent is."

De trainer kreeg ook de vraag of net zoals in Almere de wissels het verschil maakten voor Feyenoord. "Daarmee doe je de jongens tekort die aan de wedstrijd startten, want daar zitten wel een aantal jongens tussen die echt op hun tandvlees lopen", zei hij daarover. "De wissels zijn zeker goed ingevallen, maar er waren ook een paar jongens die gestart zijn die zeker niet wilden verliezen. Ze hebben geen goede wedstrijd gespeeld, maar ze hebben een hekel aan verliezen en dat is een fijne eigenschap."




Discussieer mee op de forums


Tags

slot arne tandvlees groningen opgelucht agressie eigenschap espn fanatisme givairo griep hancko hartman quilindschy read spelbeeld

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.447 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geeneen gelul jacobs kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt meijer middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pusic slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda