Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Uiteindelijk hebben we gewoon te weinig voor gevaar kunnen zorgen'

23 februari 2024 00:30

In gesprek met Veronica gaf Arne Slot aan dat de spelers die de strafschop hadden gemist hun excuses hadden aangeboden. "Dat is dus totaal niet nodig. Als je een strafschop neemt kun je scoren of kun je missen. Zij nemen wel die verantwoordelijkheid", aldus Slot. "Natuurlijk kun je die emotie wel inbeelden. Dat is het vervelende aan die penalty's dat je die verantwoordelijkheid voelt. Dit is gewoon inherent aan die verantwoordelijkheid nemen. Het meest vervelende is wel dat zij normaal gesproken complete zekerheidjes zijn."

Gevraagd werd aan de trainer of dit resultaat het maximaal haalbare was. "Zeker gezien de 90 minuten mochten wij niet klagen dat het nog 1-1 stond. Niet dat zij veel kansen hebben gehad, maar ook wij speelden niet de ene na de andere kans bij elkaar", zo gaf hij aan. "In die verlenging had ik wel het gevoel dat wij sterker werden. Niet dat we toen wel tot kansen kwamen, maar toen had ik wel het gevoel dat als we één of twee keer door zouden komen we konden scoren. Maar uiteindelijk hebben we gewoon te weinig voor gevaar kunnen zorgen."

Slot werd herinnerd aan zijn opmerking na de uitschakeling in de Champions League dat Feyenoord beter in de Europa League past. "We zijn natuurlijk wel uitgeschakeld door een heel sterke tegenstander en daar zijn we nu al drie keer achter gekomen", zei hij daarover. "We komen steeds dichterbij. We gaan van na 90 minuten verliezen naar vorig jaar in de verlenging verliezen en nu na strafschoppen. Ik zou bijna zeggen dat ik hoop dat we ze volgend jaar weer tegenkomen. Maar als je me dat nu vraagt heb ik daar eigenlijk geen vertrouwen in. Volgens mij kunnen we hier gewoon niet winnen. Maar als we ze dan toch loten, ga ik er wel weer met heel veel frisse energie tegenaan."
Tags

slot arne verlenging dichterbij inbeelden inherent klagen loten tegenkomen veronica zekerheidjes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane again arne arneslot championship jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie poor reds schreuder slot soap stengs there think twente what will year yoda zerrouki