Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Het was een zakelijke overwinning'

11 februari 2024 23:45

In gesprek met ESPN noemde Arne Slot de overwinning tegen Sparta een zakelijke. De trainer zag goede en niet goede dingen in de eerste helft. "Niet goed was omdat je vanuit het vele balbezit liever tot meer kansen wil komen. Goed was dat we niet van die kansloze ballen zijn gaan spelen. We zijn rustig gebleven", aldus Slot. "Dat heb ik in de rust ook gezegd. Ik heb gezegd dat ik naar ploegen kijk die zo dominant zijn en veel de bal hebben. We moesten vertrouwen houden dat we die rust houden en die bal inbrengen. Wel moesten we meer de zestien aanvallen."

Gevraagd werd aan Slot of hij de penalty terecht vond. "Ik ben er uiteraard blij mee. En als de VAR hem roept, dan zal hij vinden dat er contact is", zo gaf hij aan. "Het zal altijd een beetje een discussie zijn. Als de bal al gespeeld is voordat er contact is, wordt een penalty altijd als zwaar gezien. Maar het is wel een overtreding in de zestien en daar kun je een strafschop voor geven. De scheids gaf em niet, maar de VAR riep hem naar de kant en toen gaf hij em wel."

Slot kreeg ook de vraag wat hij van het basisdebuut van Ayase Ueda in de Eredivisie vond. "Zeker in de eerste helft speelde Sparta massaal met negen, tien of soms zelfs elf man rond de eigen zestien. Dan zijn de ruimtes heel klein en moet je hopen dat die bal één of twee keer een keer goed valt", zei hij daarover. "Hij viel ook één of twee keer goed, maar hij kon niet scoren. Zonder bal heeft hij ook hard gewerkt. Al was daar ook niet heel veel voor nodig omdat Sparta steeds de lange bal zocht. Het is jammer dat het hem niet lukte om te scoren, maar hij gaat zijn goals voor Feyenoord echt wel maken."
Discussieer mee op de forums


Tags

slot arne sparta var ayase basisdebuut dominant eredivisie espn scheids ueda

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 28.702 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

babadi basten beelen bijlow bosz eredivisie espn geertruida gimenez hancko hartman ivanusec kuijt lukaku middenveldert milambo nieuwkoop paixao penalties poleposition roma rome slot socrates stengs timber ueda wieffer willykment yoda