Transparent
Inloggen
Sluiten

'Kledingsponsor Castore kampt met liquiditeitsproblemen'

11 februari 2024 10:54 - All Sports Radio
Foto: Pro Shots

"Kledingsponsor Castore kampt met liquiditeitsproblemen"; image source: Pro Shots

Kledingsponsor Castore lijkt te kampen met liquiditeitsproblemen. Dat geeft sportmarketingdeskundige Frank van den Wall Blake aan bij All Sports Radio. "Dit is iets wat je vaker ziet bij organisaties die opeens snel groeien. Uit overenthousiasme gaan ze dan te snel investeren en komen ze opeens in liquiditeitsproblemen", aldus Van den Wall Blake.

De sportmarketingdeskundige gaat verder: "Er zijn nu geruchten over Castore en die worden vooral gevoed omdat Aston Villa het contract dat nog geen jaar oud was heeft opgezegd en met Adidas in zee is gegaan. Dat doe je ook niet zomaar en dat zou dan ook verkeerd kunnen uitpakken voor de clubs die in Nederland nu voor het eerst in Castore spelen, waaronder Feyenoord. Ik hou mijn hart vast."

De oprichter van Castore zou ontkennen dat er problemen zijn. "Maar dat zou ik in zijn situatie ook hebben gedaan", zo geeft Van den Wall Blake aan. "Hij heeft over het opzeggen van Aston Villa aangegeven dat in het dagelijkse leven huwelijken ook wel eens kortstondig duren, een dooddoener natuurlijk."

Van den Wall Blake zag een zelfde situatie gebeuren bij het Britse Cazoo dat opeens enorm opkwam en vervolgens de ene na de andere sponsordeal zag wegvallen omdat ze het niet meer konden betalen. "Dat was precies hetzelfde verschijnsel. Een enorme groei in korte tijd en dan uit overenthousiasme blijven investeren", zegt hij daarover. "Dan denken ze dat ze de hele wereld kunnen veroveren en zijn ze gaan uitbreiden in Europa, allemaal via voetbalclubs. Clusb in zes landen speelden met Cazoo op het shirt. Dat is nu ook alleen nog maar in Engeland."
Tags

castore blake liquiditeitsproblemen wall kledingsponsor cazoo overenthousiasme sportmarketingdeskundige villa adidas clusb dooddoener engeland gevoed huwelijken nederland ontkennen opkwam oprichter sponsordeal verschijnsel voetbalclubs wegvallen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.119 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane bijlow brussel carranza dtk gimenez hancko ivanusec jong kloese koeman koopmeiners lazio lopez luts milambo oranje paixao priske slot smal socrates stengs timber transferzomer trauner ueda wieffer yoda zerrouki