Transparent
Inloggen
Sluiten

Zondag weer de Rotterdamse stadsderby in De Kuip

9 februari 2024 20:37

Na een reeks van topwedstrijden wacht zondag voor Feyenoord de Rotterdamse stadsderby tegen Sparta, de nummer negen van de Eredivisie na twintig speelrondes. Sparta kent echter een moeizame periode en is daardoor in de laatste speelrondes een paar plekken gezakt.

Feyenoord speelde al 57 keer eerder in de historie voor de Eredivisie tegen Sparta. Daarin wist het tot nu toe 36 keer te winnen, speelde het 13 keer gelijk en verloor 8 keer. De grootste zege is 6-1 en dat lukte in de seizoenen 1989/1990, 1996/1997 en 2016/2017. Vorig seizoen eindigde het duel nog in een 3-0 overwinning.

Eerder dit seizoen verliep het duel op Het Kasteel nog zeer moeizaam voor Feyenoord. Na een 2-0 achterstand leek de ploeg af te stevenen op een nederlaag, maar nadat Santiago Gimenez voor de aansluitingstreffer had gezorgd, maakte Leo Sauer in blessuretijd de gelijkmaker.




Discussieer mee op de forums


Tags

sparta stadsderby eredivisie kuip gimenez historie leo santiago sauer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pastoor podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wehave yoda