Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Om uiteenlopende redenen hebben de buitenspelers niet aangetoond het verschil te kunnen maken'

8 februari 2024 00:40

In gesprek met ESPN was Arne Slot zeer tevreden over het spel van zijn ploeg. "Voor de wedstrijd zei ik al dat ik hoopte dat we net zo goed zouden verdedigen. Dat is gelukt. Ik vind dat we veel beter hoog druk hebben gezet en aan de bal waren we ook net ietsjes beter dan afgelopen zondag", aldus Slot. "AZ was afgelopen zondag ook heel agressief en fanatiek, maar toen maakten wij ook het veld te klein. De ruimtes waren nu groter, waardoor het moeilijker was om het dicht te lopen."

Slot heeft nog altijd alle vertrouwen in Santiago Gimenez. "Afgelopen zondag had hij niet de juiste energie in het druk zetten. Dat was vandaag absoluut wel en dat is wel het minste wat ik van mijn spelers verwacht", zo gaf hij aan. "Dan hoop je dat ze daarnaast ook rendement hebben met goals en assists, maar het eerste wat je wil is dat ze keihard werken."

Gevraagd werd aan de trainer of Bart Nieuwkoop voor hem een permanente optie is als rechtsbuiten. "Voor deze wedstrijd was hij de beste optie. Dat heeft ook met de kwaliteiten van de tegenstander te maken", zei hij daarover. "Het heeft ook te maken met de kwaliteiten van de anderen en hoe zij trainen en invallen. Laat helder zijn dat mensen die mij de afgelopen jaren gevolgd hebben weten dat ik ontzettend graag met twee buitenspelers start, maar dan moeten ze wel op dit niveau het verschil kunnen maken. Als dat dan niet mogelijk is op dit moment is er voor mij alle reden om Bart Nieuwkoop als wingback op rechtsbuiten op te stellen. Om uiteenlopende redenen hebben de buitenspelers niet aangetoond het verschil te kunnen maken."




Discussieer mee op de forums


Tags

slot buitenspelers arne nieuwkoop espn fanatiek gimenez ietsjes permanente santiago wingback

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pastoor podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wehave yoda