Transparent
Inloggen
Sluiten

Zwak Feyenoord ontsnapt tegen AZ, maar verliest wel Justin Bijlow

4 februari 2024 16:25
Foto: Pro Shots

Zwak Feyenoord ontsnapt tegen AZ, maar verliest wel Justin Bijlow; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag na een heel zwakke wedstrijd weten te winnen in Alkmaar. De uitwedstrijd tegen AZ werd uiteindelijk met 0-1 gewonnen. Mats Wieffer maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

De start van Feyenoord met Ramiz Zerrouki op het middenveld en Calvin Stengs op papier als rechtsbuiten was veelbelovend. De Rotterdammers wisten na zes minuten niet alleen op voorsprong te komen, maar slaagden er ook direct in onder de hoge druk van de Alkmaarders uit te spelen. Dit leidde uiteindelijk tot een vrije trap die Quinten Timber op de paal schoot. Mats Wieffer was alert en zorgde voor een uitstekende start in het AFAS Stadion.

Feyenoord wist de goede openingsfase geen vervolg te geven. Met name Vangelis Pavlidis was een plaag voor de verdediging van de stadionclub. De Griek was een aantal keer dreigend aanwezig voor het doel van Justin Bijlow. Na een half uur was het Dani de Wit die vrij kon uithalen. Bijlow wist met zijn voet de gelijkmaker te voorkomen. De ploeg van trainer Arne Slot was gewaarschuwd en moest vol aan de bak om terug in de wedstrijd te komen.

Na een half uur spelen ging het goed mis met Bijlow. De doelman kende opnieuw een grote tegenslag qua blessureleed. Hoewel het niet helemaal duidelijk werd wanneer Bijlow geblesseerd raakte, was aan zijn reactie duidelijk op te merken dat het opnieuw om een voetblessure ging. Bijlow verliet het veld in tranen en werd vervangen door Timon Wellenreuther.

Dat Feyenoord halverwege de tweede helft nog op voorsprong stond, was meer geluk dan wijsheid. Met name Ramiz Zerrouki zat niet in de wedstrijd, en ook Gimenez was geen schim van de spits die hij in de eerste seizoenshelft was. Na ruim een uur spelen bracht Slot dan ook twee wissels om de drie punten over de streep te trekken. Nieuwkoop en Minteh kwamen in het veld, terwijl Stengs en Paixao de wedstrijd verlieten. Alleen het uitvak wist zondagmiddag een ruime voldoende te scoren.

Tien minuten voor tijd vond Slot het welletjes met Gimenez. De spits leed veel balverlies, wist geen enkele kans te creëren en had geen enkel schot op doel geproduceerd. De werklust van de Mexicaan viel wel te prijzen. Ivanušec was zijn vervanger. Voor Feyenoord was het vooral zaak om de stormloop van de Alkmaarders te overleven. Dat Gernot Trauner een gewonnen duel vierde als een doelpunt, zegt alles over de moeizame middag.
Discussieer mee op de forums


Tags

bijlow slot gimenez mats ontsnapt ramiz stengs wieffer zerrouki afas alkmaar arne balverlies blessureleed gernot gewaarschuwd griek ivanusec minteh nieuwkoop openingsfase paixao pavlidis plaag schim slaagden stadionclub stormloop timber timon trauner uithalen uitvak vangelis voetblessure wellenreuther welletjes werklust

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico beelen bijbehorend bijschakelt depay dumfries dutch figuren frankrijk frimpong gakpo geertruida hancko ivanusec koeman kraaij kuip madrid middenveldert nederland oranje priske romano santi simons socrates stengs wehave