Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Als je voldoende kansen krijgt om te scoren, verwacht je dat dat genoeg is om te winnen'

28 januari 2024 18:27

Arne Slot gaf in gesprek met ESPN aan dat hij teleurgesteld was na de wedstrijd tegen FC Twente. "Je weet dat je een mooie stap kan zetten als je thuis tegen Twente moet. Helemaal als je voor de wedstrijd ook nog de uitslag van AZ meekrijgt", aldus Slot. "Maar de jongens hebben er alles aan gedaan. Ze hebben in mijn beleving de wedstrijd gespeeld die je moet spelen. Als je zelf niets weggeeft en zelf voldoende kansen krijgt om te scoren, verwacht je dat dat genoeg is om te winnen."

Slot ging verder: "Als je zoveel de bal hebt zoals wij in de tweede helft, hoop je op nog meer kansen. Maar als je dan tegen zo'n goed georganiseerde ploeg speelt die zo laag verdedigd, is het niet eenvoudig om voetballend tot kansen te komen. Het is ons vandaag wel weer gelukt, maar dat wij alleen voetballend tot kansen kunnen komen is wel vrij irritant."

De trainer kreeg de vraag of zijn ploeg geen creativiteit miste tegen Twente. "Niet alleen vandaag. Dat missen wij tegen iedere tegenstander die laag verdedigd", zo gaf hij aan. "We missen een speler die kan zorgen dat we op een andere manier tot kansen kunnen komen dan vanuit een langlopende aanval. Ook vandaag weer met negen corners. Andere clubs bovenin kunnen op die manier ook scoren."

Slot was wel te spreken over de kansen die zijn ploeg kreeg. "Vanuit het veldspel hebben wij zo weinig weggegeven en uiteindelijk zelf wel de kansen hebben gekregen. Die bal voorlangs met Gimenez was een heel serieuze redding en dan nog twee keer met Hancko", zei hij daarover. "In de eerste helft ook al een keer met Hancko. Dat vind ik voldoende tegen een sterk Twente, maar blijkbaar was het niet voldoende voor ons om te winnen."
Tags

slot twente arne hancko verdedigd corners espn gimenez irritant langlopende meekrijgt voorlangs weggeeft

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.119 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane bijlow brussel carranza dtk gimenez hancko ivanusec jong kloese koeman koopmeiners lazio lopez luts milambo oranje paixao priske slot smal socrates stengs timber transferzomer trauner ueda wieffer yoda zerrouki