Zwak Feyenoord verspeelt opnieuw punten in eigen huis

28 januari 2024 16:42

Zwak Feyenoord verspeelt opnieuw punten in eigen huis; image source: Pro Shots

Feyenoord is in de Eredivisie weer tegen puntverlies aangelopen. In de thuiswedstrijd tegen FC Twente kwam de ploeg niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Vroeg in de tweede helft miste Santiago Gimenez bovendien een strafschop.

Feyenoord begon uitermate zwak aan de wedstrijd. FC Twente kreeg na een kwartier spelen dan ook de eerste kans toen de verdediging volledig verkeerd stond bij een diepe bal. Feyenoord ontsnapte aan een achterstand omdat de inzet net naast het doel ging.

Halverwege de eerste helft dat Twente de voorsprong wel te pakken toen Vlap wist te scoren. Hij kon samen met Brenet op het doel van Justin Bijlow afgaan, maar hij stond voor de bal toen de pass werd gegeven en vanwege buitenspel werd het doelpunt daardoor afgekeurd.

Het duurde tot de 40ste minuut tot Feyenoord een keer gevaarlijk werd. Een schot van David Hancko vanaf de rand van de zestien ging net naast het doel. Het was het enige serieuze wapenfeit van de eerste helft, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand richting de kleedkamers gingen.

Na een minuut spelen in de tweede helft kreeg Feyenoord plotseling de ideale kans om te scoren. De bal ging op de stip toen zowel Santiago Gimenez als Igor Paixao een duw kregen. De penalty van Gimenez was echter veel te slap, terwijl doelman Unnerstall ook de rebound in twee instanties wist te keren.

Feyenoord ging echter wel beter spelen. Gimenez was na een voorzet van Hancko opnieuw dicht bij een doelpunt, maar zag opnieuw Unnerstall redding brengen. Hancko kreeg een kwartier voor tijd zelf ook weer een goede kans, maar schoot opnieuw naast.

Feyenoord probeerde in de resterende minuten nog wel aan te zetten, maar kwam tot geen serieuze kans meer. Diep in blessuretijd ontsnapte het zelf nog aan een nederlaag, maar een schot van Ünüvar ging net naast het doel. Feyenoord moest daardoor genoegen nemen met een gelijkspel en zag de achterstand op PSV weer groeien naar twaalf punten.