Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Dit was een strafschop zoals het in Enschede ook een strafschop was'

24 januari 2024 23:20

Arne Slot was in gesprek met ESPN vooral blij na de zege van PSV. "We hebben vandaag een elftal gezien dat niet wilde verliezen. Of beter gezegd: ongelofelijk hard gewerkt en er een strijd van gemaakt", aldus Slot. "Tegen een heel goede tegenstander hebben wij er een strijd van gemaakt en tussendoor ook nog hebben we een paar uitstekende aanvallen op de mat gelegd."

Slot was het niet eens met de opmerking dat het pas ging lopen toen hij de boel omzette. "Er was veel enthousiasme en fanatisme. In de eerste twintig minuten werd er niet geluisterd naar wat wij hadden besproken", zo gaf hij aan. "We zouden gaan spelen zoals we tijdens de Johan Cruijff Schaal ook al deden. Ramalho vrijlaten en vanuit daar op hem doorstappen, zoals Utrecht afgelopen wedstrijd ook deed. In de Cruijff Schaal ging dat minder omdat Joey Veerman toen wel meedeed. Dat hielp nu een stuk."

De trainer werd ook gevraagd naar het strafschopmoment in de tweede helft. "We hebben geluk gehad ja. Ik snap de frustratie van PSV volledig", zei hij daarover. "Dit hebben wijzelf ook al een paar keer gehad. Het ligt allemaal zo dicht bij elkaar, zeker in topwedstrijden. Uit tegen Twente kregen we zo'n beslissing, thuis tegen Fortuna verspelen we punten. Toen was het voor mij reden om er iets over te zeggen, dus ik snap ook dat er nu voor PSV reden is om er iets over te zeggen. Dit was een strafschop zoals het in Enschede ook een strafschop was."

Slot ging verder: "Dit zeg ik altijd. Mensen vinden het vervelend dat ik over scheidsrechters begin, maar dit soort beslissingen liggen zo nauw. We liggen zo dicht bij elkaar in de titelrace. Als er dan geen strafschop wordt gegeven in Enschede zeur ik teveel over de arbitrage. Als het andersom een keert gebeurt, gebeurt het ook. Dat is waar wij als trainers voor staan. Dat dit een penalty is, wil ik wel toegeven."
Tags

slot enschede arne arbitrage doorstappen espn fanatisme fortuna geluisterd joey omzette ramalho strafschopmoment twente utrecht veerman verspelen vrijlaten zeur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.119 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane bijlow brussel carranza dtk gimenez hancko ivanusec jong kloese koeman koopmeiners lazio lopez luts milambo oranje paixao priske slot smal socrates stengs timber transferzomer trauner ueda wieffer yoda zerrouki