Feyenoord knokt zich naar kwartfinale beker na winst tegen PSV

24 januari 2024 22:01

Feyenoord knokt zich naar kwartfinale beker na winst tegen PSV; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker weten te halen. Na een heerlijke wedstrijd werd PSV met 1-0 verslagen. Quinten Timber zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Feyenoord vloog direct uit de startblokken. Na 20 seconden spelen kreeg Santiago Gimenez al een goede kans, maar zijn poging kon worden gekeerd door Drommel. Niet veel later ontsnapte de ploeg aan een achterstand na een flinke ketser van Justin Bijlow, maar de doelman kon net op tijd zelf de tegentreffer voorkomen.

De ploeg van Arne Slot was de grip al snel kwijt en ontsnapte na een kwartier opnieuw aan een tegendoelpunt. Wederom zat Bijlow volledig mis, maar hij ontsnapte omdat een kopbal van Til op de buitenkant van de paal ging.

Wat volgde was een periode waarin beide ploegen erg slordig waren in het balbezit en er daarom nauwelijks kansen kwamen. Na bijna een half uur spelen was Feyenoord plotseling dicht bij een openingstreffer, maar het schot van Igor Paixao ging net naast het doel.

Feyenoord lekker echter wakker geschud te zijn en voerde de druk vol op. Al snel kreeg het daarvoor de beloning toen Quinten Timber vanaf de rand zestien de 1-0 tegen de touwen schoot.

Ook in de periode daarna was Feyenoord overduidelijk de betere ploeg. Toch ontsnapte het vlak voor rust plotseling aan de gelijkmaker toen Til werd diep gestuurd. Bijlow voorkwam echter met een uitstekende redding dat de 1-1 viel. In de blessuretijd kreeg Feyenoord weer een goede kans toen Gimenez vanuit de kluts de bal voor zijn voeten kreeg. Maar wederom zag hij zijn schot gekeerd worden.

In de tweede helft waren de eerste kansen weer voor PSV, maar opnieuw wist Bijlow redding te brengen. Na een uur spelen volgden de eerste kansen voor Feyenoord na rust. Een schot van Paixao werd met veel moeite gekeerd, terwijl Mats Wieffer na een hoekschop de bal verkeerd raakte en naast het doel kopte.

PSV leek de gelijkmaker te maken, maar vanwege buitenspel van Til werd de treffer afgekeurd. Een kwartier voor tijd was Gernot Trauner heel dicht bij het tweede doelpunt, maar hij zag zijn inzet op de lijn gestopt worden.

In de resterende minuten gebeurde niets noemenswaardigs meer. Feyenoord hield de poorten gesloten en trok daarmee de 1-0 overwinning uit het vuur.