Feyenoord met veel moeite naar winst tegen Vitesse

21 januari 2024 16:57

Feyenoord met veel moeite naar winst tegen Vitesse; image source: Pro Shots

Feyenoord is op het nippertje ontsnapt aan nieuw puntverlies in de Eredivisie. Op bezoek bij Vitesse maakte de ploeg wederom een slappe indruk, maar uiteindelijk werd er wel met 1-2 gewonnen. Lutsharel Geertruida en Ondrej Lingr maakten de doelpunten.

Feyenoord schoot direct uit de startblokken en kreeg in de openingsfase al twee grote kansen, maar Santiago Gimenez wist in beide situaties niet te scoren.

Qua veldspel was de ploeg van Arne Slot duidelijk heer en meester en het leek dan ook wachten op de openingstreffer. Nadat meerdere mogelijkheden onbenut werden gelaten, was het halverwege de eerste helft alsnog raak. Een afstandschot van Lutsharel Geertruida werd van richting veranderd, waardoor de 0-1 een feit was.

Ook na dat doelpunt was Feyenoord overduidelijk de betere ploeg en bleven de kansen en mogelijkheden maar komen. Het lukte echter niet om voor rust nog te scoren. Wel moest er noodgedwongen worden gewisseld omdat Quilindschy Hartman met een blessure uitviel. Volledig uit het niets ontsnapte de ploeg vervolgens aan de gelijkmaker toen de bal op de lat belandde.

Na rust leek Feyenoord weer scherp uit de kleedkamer te komen en schoot Javairo Dilrosun al snel op de lat. Al snel bleek dat maar echter een korte opleving, want het spelniveau zakte hard omlaag.

Niet veel later werd het spel vervolgens stilgelegd. Vitesse-spits Visser was op het oog zwaar geblesseerd geraakt na een botsing met zowel Mats Wieffer als Gernot Trauner in de lucht. Na een zeer lange blessurebehandeling werd hij uiteindelijk op de brancard van het veld vervoerd.

Ook na de onderbreking waren de kansen voor Feyenoord. Een schot van Gimenez werd overgetikt, terwijl Trauner op de lat kopte. Toch viel een kwartier voor tijd volledig uit het niets de gelijkmaker. De ingevallen Marcos Lopez verspeelde veel te laconiek de bal en uit de tegenaanval die volgde was het eerste schot op doel van de wedstrijd wederom direct raak.

Feyenoord leek het plotseling helemaal kwijt te zijn en in de minuten na de gelijkmaker kwam Vitesse er meerdere keren gevaarlijk uit.

Slot had genoeg gezien en bracht onder meer Ondrej Lingr binnen de lijnen. De Tsjech groeide al snel uit tot de gouden wissel, want een kleine drie minuten na zijn invalbeurt zorgde hij voor de 1-2. Een voorzet van Calvin Stengs werd van richting veranderd, vervolgens miste de door Feyenoord verhuurde Ramon Hendriks de bal en Lingr kon daardoor makkelijk binnen tikken.

Vitesse leek echter weer aan te willen zetten en op jacht te gaan naar een nieuwe gelijkmaker. Al snel werd het duel echter gestaakt omdat meerdere fans van de thuisploeg het veld oprenden en een van de andere tribunes probeerden te bestormen.

Nadat het spel lang had stilgelegen werd het duel weer hervat. Er volgden nog drie minuten aan reguliere tijd en uiteindelijk werd er nog twaalf minuten aan blessuretijd gegeven, vooral vanwege de lange blessurebehandeling. Vanwege wat opstootjes duurde het uiteindelijk nog iets langer, maar Feyenoord kwam geen moment meer in gevaar en won met 1-2.