Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Eind goed, maar helaas niet helemaal al goed!

25 december 2023 12:37
Foto: Pro Shots

COLUMN: Eind goed, maar helaas niet helemaal al goed!; image source: Pro Shots

Beste Feyenoord-vrienden,

De laatste column van het jaar. Misschien denken sommigen van u “gelukkig maar, dan zijn we daar voor dit jaar van af!” Maar ja u leest het schrijfsel natuurlijk te allen tijde vrijwillig en columns zijn er in overvloed in alle media en op alle sportpagina’s. Dus bijna onbegrensde keuze- en selectiemogelijkheden. Ik kom zelf ook niet door alles heen wat mijn nieuwsbladabonnementen, zowel digitaal als op papier, mij allemaal te lezen aanbieden.

De laatste twee wedstrijden van ons dierbare Feyenoord zijn inderdaad gelukkig ook winnend afgesloten. Uit tegen Heracles voor de competitie, waarmee we onze tweede plaats consolideerden en zelfs ietwat verstevigden. Ook al is dat nu al bijna op straatlengte afstand van het in de Eredivisie vooralsnog foutloos presterende PSV. En thuis wonnen we voor de beker tegen FC Utrecht, hetgeen overigens heel wat moeizamer ging dan de daaraan voorafgaande uitwedstrijd in Almelo.

Het begon tegen de Stichtse club nog wel voortvarend want na 26 minuten leek de koers al gelopen met een veilig ogende 2-0 voorsprong. Gepaard gaande aan een enorm overwicht en tot dan nul kansen voor de Domstedelingen. Maar nog voor de rust wist Taylor Booth uit de enige tegenstoot meteen het net te vinden en was het vanaf dat moment toch weer het oude vertrouwde billen knijpen.

Onze verdediging is relatief kwetsbaar met 14 tegengoals waar PSV er slechts 6 moest incasseren. Maar alle andere clubs overziend op teletekstpagina 819 is het natuurlijk wel een topprestatie, die alleen nog door AZ wordt geëvenaard. Maar ja, de Alkmaarse kaasdragers hebben daarentegen 13 doelpunten minder gescoord dan wij en ook vijf winstpunten minder dan onze trots van Zuid.

Het is voor het bijna voorbije kalenderjaar dus wel eind goed, maar helaas niet helemaal al goed. Ondanks de in competitieverband iets betere cijfers. Betere cijfers in absolute zin, maar zeker niet relatief gezien. Want ja PSV hè.

En het is niet te geloven, want na die bijna surrealistische loting tegen AS Roma in de Europa League kwam voor de achtste finale de winnaar van het nog te spelen duel PSV-FC Twente als tegenstander uit de lotingballetjes te voorschijn. We zullen toch geen vier keer van de Zwartrokken gaan verliezen in één seizoen tijd? Maar dat kan dus zo maar ons lot worden. Want het is zeer onwaarschijnlijk dat de Tukkers nu wel gaan winnen van de Eindhovenaren. zelfs al blijft de bal natuurlijk rond.

Dus we kunnen het er redelijkheid wel van uit gaan dat PSV dit seizoen ten derde male De Kuip bezoekt. Tot voor enkele jaren veelal een te zware missie voor de Lampen, maar die tijd lijkt voorlopig óf voorgoed voorbij. Dat laatst zal de toekomst ons leren. Althans velen van u want met mijn 76 lentes heb ik natuurlijk qua levensverwachting niet zoveel meer in de melk te brokkelen.

Alles is nu meegenomen, mijn vader werd maar 60 jaar, echter mijn moeder maar liefst 100, dus wellicht kom ik op dat gemiddelde uit en dan heb ik niets te klagen. Begin dit jaar (7 januari, de dag na Driekoningen) verongelukte de oudste halfbroer van onze kleindochter, slechts negentien jaar oud. Als gevolg van een zogeheten eenzijdig ongeluk. Zo’n noodlot kan een mens dus ook treffen.

Ik leid maatschappelijk gezien nog wel een heel druk leven met meerdere kaderfuncties bij Nederlands grootste vakbond en met de lokale politiek als gemeenteraadslid. En bij die volle agenda hoort dus gelukkig ook nog de club waaraan ik als jongetje reeds mijn hart verpandde. Vanwege de relatief korte loopafstand vanuit de Schaarweide in Tuindorp De Vaan en ook vanwege het feit dat je als op groeiend jochie bij thuiswedstrijden van Feyenoord al voor twee kwartjes (destijds dus voor een halve gulden) een kinderkaartje kon bemachtigen en op een bankje achter het doel Coen Moulijn, Cor van der Gijp, Henk Schouten en al die andere sterren van dichtbij kon bewonderen.

En met Eddy PG als absolute topkeeper, wiens voornaam bij het voor aanvang van de wedstrijden naar zijn doel lopen luidkeels door ons werd gescandeerd. Mooie en onvergetelijke tijden waar ik op mijn oude dag nog steeds een brok van in mijn keel krijg. Want Feyenoord, ons dierbare Feyenoord, zit dieper in mijn ziel verankerd dan de Marianentrog.

Allemaal hele mooie Kerstdagen en Jaarwisseling toegewenst!!

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart
Tags

column aanvang almelo bankje bezoekt billen booth brok brokkelen consolideerden digitaal driekoningen eenzijdig eredivisie foutloos geevenaard gemeenteraadslid gescandeerd gijp groeiend gulden halfbroer heracles jaarwisseling jochie jongetje kaasdragers kaderfuncties keel kerstdagen kinderkaartje klagen kleindochter knijpen koers kuip kwartjes kwetsbaar lampen leid lentes levensverwachting loopafstand lot lotingballetjes luidkeels maatschappelijk marianentrog melk moeizamer moulijn nieuwsbladabonnementen noodlot ogende onbegrensde ongeluk onvergetelijke onwaarschijnlijk overvloed overziend redelijkheid roma schaarweide schouten schrijfsel selectiemogelijkheden sportpagina stichtse surrealistische taylor tegengoals tegenstoot teletekstpagina toegewenst topprestatie tuindorp twente utrecht vaan vakbond verpandde verstevigden voorgoed voornaam voorschijn voortvarend vrijwillig winstpunten ziel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.161 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane atletico babalola carranza dutch enz figuren gakpo geertruida gimenez hamberg hancko ivanusec julian kloese kraaij kuip middenveldert mil mls oranje philadelphia priske romano santi socrates stengs wehave wieffer willykment