Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'De fitheid en frisheid is niet meer bij iedereen hetzelfde als aan het begin van dit seizoen'

21 december 2023 00:24

Arne Slot gaf in gesprek met ESPN aan dat meerdere spelers snakken naar de winterstop. "Vandaag hebben we kunnen zien waarom ik rondom Celtic-uit een beetje ben gaan doorrouleren, omdat de fitheid en frisheid niet meer bij iedereen hetzelfde is als aan het begin van dit seizoen", aldus Slot. "Des te fijner dat we dan gewoon niet door het ijs zijn gezakt en geen goal meer hebben tegengekregen in de tweede helft."

Volgens de trainer is het voor veel spelers ook wennen. "We hebben spelers die voor het eerst in de Champions League hebben gespeeld en spelers die hun debuut hebben gemaakt in het Nederlands elftal", zo gaf hij aan. "Je moet niet onderschatten wat een Champions League wedstrijd doet met een speler als je het weekend daarna weer moet spelen. Dat hebben we met de Europa League en Conference League ook al ervaren, maar de impact van de Champions League zie je vaak toch dat dit groter is. En we hebben heel veel wedstrijden moet spelen, zoals andere teams."

Mentaal werkt dat ook door. "Je ziet het op het eind dat je weinig echte euforie hebt gevoeld, want vorig jaar was er de euforie van het doorgaan in de Europa League en nu is er de teleurstelling van het niet doorgaan in de Champions League. Vorig jaar was er euforie dat je bovenaan stond, terwijl je nu meer punten hebt en er is teleurstelling omdat je tien punten achter staat op PSV", zei hij daarover. "Daarom voel je je richting het einde ook wat vermoeider dan wanneer alleen maar euforie is geweest.




Tags

euforie slot arne fitheid frisheid celtic conference doorrouleren espn snakken tegengekregen vermoeider

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot avila brands gaal geluisterd gio gunnen hag input kasperk kloese kraay lingr liverpool meijer middenveldert pastoor podcast pusic rvp slot sobat stuivenberg twente voortzetten wehave yoda