Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord laat niets heel van Heracles in Almelo

17 december 2023 16:24
Foto: Pro Shots

Feyenoord laat niets heel van Heracles in Almelo; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de laatste Eredivisiewedstrijd van het kalenderjaar met ruime cijfers gewonnen bij Heracles. In Almelo werden de zwart-witten dankzij doelpunten van Calvin Stengs (2), Lutsharel Geertruida en Quinten Timber met 0-4 opzij geschoven. Daarmee heeft Feyenoord de tweede positie op de ranglijst veiliggesteld.

Bij Feyenoord kreeg Javairo Dilrosun een basisplaats ten faveure van Igor Paixao. Het duurde niet lang voor de Rotterdammers de leiding namen op de plastic mat. Een pass van Wieffer werd goed teruggelegd door Gimenez, waarna Stengs de bal in de rechteronderhoek kon plaatsen. Daarmee gaf de middenvelder het startsein voor een goede wedstrijd, want na ruim een kwartier spelen maakte hij ook zijn tweede van de middag. Een vlot lopende aanval over links werd via Ivanusec en Hartman binnengetikt door Stengs: 0-2. Dit zou ook de ruststand zijn.

Vlak na rust gooide Feyenoord de wedstrijd meteen op slot door de 0-3 te maken. Een corner vanaf de rechterkant werd bij de eerste paal doorgekopt door Hancko en binnengelopen door Geertruida. Het doelpunt was bijna identiek aan de 2-3 in de Klassieker van maart 2023. Feyenoord bleef vrolijk doorspelen en had niets te duchten van Heracles Almelo. Toen Timber na een uur spelen ook nog eens voor de 0-4 zorgde, was het helemaal gedaan met de sfeer in het Erve Asito stadion.

In de slotfase bracht Slot een aantal verse krachten in de ploeg: Beelen, van den Belt, Lopez, Ueda en Lingr mochten hun opwachting maken. Timber kreeg nog een grote kans op 0-5, maar zijn schot was te hoog gemikt. Niet veel later kreeg ook Lingr een mooie kopkans na een perfecte voorzet van Hancko, maar Brouwer kon redding brengen. De Heracles-doelman hoefde niet in actie te komen bij een schot van Van den Belt, want die vloog over. Daarmee deed Feyenoord zichzelf eigenlijk nog tekort, door niet vaker te scoren. De wedstrijd eindigde in een 0-4 overwinning.

Voor Feyenoord zit de Eredivisie voor het kalenderjaar 2023 erop. Aanstaande woensdag volgt de laatste wedstrijd van dit jaar, tegen FC Utrecht. De bekerwedstrijd in De Kuip begint om 21:00 uur.




Discussieer mee op de forums


Tags

heracles almelo stengs timber geertruida hancko lingr slot asito beelen binnengelopen binnengetikt brouwer dilrosun doorgekopt doorspelen duchten eredivisie erve gemikt gimenez gooide hartman identiek igor ivanusec javairo klassieker kopkans krachten kuip lopez opwachting paixao plastic rechteronderhoek startsein teruggelegd ueda utrecht veiliggesteld vlot vrolijk wieffer witten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.461 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot avila brands driessen gaal geluisterd gio gunnen hag input kasperk kloese kraay lingr liverpool meijer middenveldert pastoor podcast pusic rvp slot sobat twente voortzetten wehave yoda