Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord benaderd voor deelname aan Super League'

16 december 2023 15:58 - El Mundo Deportivo
Foto: Pro Shots

"Feyenoord benaderd voor deelname aan Super League"; image source: Pro Shots

Volgens het Spaanse El Mundo Deportivo is Feyenoord benaderd om deel te nemen aan de Super League. Onder aanvoering van met name Real Madrid en FC Barcelona wordt geprobeerd om een lucratieve competitie op te zetten als tegenhanger van de toernooien die door de UEFA worden georganiseerd. De Europese voetbalbond heeft deelname aan deze competitie verboden en dreigt met schorsingen en hoge boetes.

De initiatiefnemers van de Super League hebben echter een zaak aangespannen bij het Europese Hof van Justitie van de Europese Unie en de rechters hiervan zullen komende week uitspraak doen of de UEFA het alleenrecht op het organiseren van Europese toernooien. Verwacht wordt dat de uitspraak zal volgen dat de UEFA geen monopolie heeft.

Het oorspronkelijke plan was een gesloten competitie waarbij clubs op uitnodiging aan deel zouden mogen nemen. De plannen zijn nu echter gewijzigd naar een open competitie met promotie en degradatie. Daarbij wordt vooral gekeken naar clubs met een rijk verleden in Europa maar momenteel niet meer tot de top behoren. Zij krijgen dan een flinke boos door een economische injectie. Inmiddels zouden meer dan 60 clubs al zijn benaderd, waarbij ook de naam van Feyenoord wordt genoemd. Onduidelijk is nog of deze clubs deelname aan de Super League zien zitten.

De UEFA voert samen met de ECA en voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain op de achtergrond gesprekken met clubs om zich aan de UEFA-competities te blijven verbinden indien daadwerkelijk de uitspraak volgt dat de Europese voetbalbond geen alleenrecht heeft.

Meer op El Mundo Deportivo




Tags

uefa alleenrecht aanvoering barcelona degradatie deportivo hof initiatiefnemers justitie khelaifi madrid monopolie mundo nasser promotie rechters tegenhanger unie verboden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
goed stuk .. in de kop Feyenoord noemen en voor de rest nergens! pfff
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.471 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot arsenal arteta automation bommel both digital during fildena google heerenveen how intensiteit into kasperk liverpool marketing performance pwas rvp seo services slot stuivenberg superwebdevelopment web wehave