Feyenoord krijgt in blessuretijd deksel op de neus en verliest opnieuw uitduel

13 december 2023 22:56

Feyenoord krijgt in blessuretijd deksel op de neus en verliest opnieuw uitduel; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft na een zwakke wedstrijd de groepsfase van de Champions League afgesloten met een nieuwe nederlaag. Het uitduel tegen Celtic werd met 2-1 verloren. Yankuba Minteh maakte het enige doelpunt voor de ploeg van Arne Slot.

Feyenoord begon moeizaam aan de wedstrijd en de thuisploeg kreeg dan ook al snel de eerste mogelijkheid. Celtic was zeker in het begin de bovenliggende partij, al bleven grote kansen vooralsnog uit.

Waar het wachten leek op de voorsprong van Celtic was het halverwege de eerste helft plotseling Feyenoord dat scoorde. Na een werkelijk schitterende aanval was Santiago Gimenez het eindstation. Het doelpunt werd echter vanwege buitenspel geannuleerd.

Feyenoord leek wel beter in de wedstrijd te komen en kreeg steeds meer de overhand. Celtic kreeg echter al snel een strafschop na een domme overtreding van Ramiz Zerrouki en het cadeautje werd dankbaar uitgepakt met de 1-0 als gevolg.

Na de tegentreffer leek de ploeg van Arne Slot pas echt wakker geschud te worden en kreeg het voldoende mogelijkheden om nog voor rust de gelijkmaker te maken. Doelpunten werden echter niet meer gemaakt.

In de tweede helft was Feyenoord het in het begin weer even kwijt en was het eerste gevaar weer voor Celtic. De grip keerde langzaam weer terug, waarna Luka Ivanusec na een uur spelen dicht bij de gelijkmaker was toen zijn schot werd aangeraakt en uiteindelijk net naast de paal belandde.

Lange tijd leek het echter een korte opleving omdat Feyenoord nauwelijks gevaarlijk werd. Ondanks dat de ploeg wel aanzette viel een kleine tien minuten voor tijd toch wel uit het niets de gelijkmaker toen Yankuba Minteh de bal kon binnen schieten.

Beide teams gingen vervolgens vol voor de winst. In korte tijd kreeg Feyenoord een paar goede mogelijkheden, terwijl Celtic er ook een paar keer gevaarlijk uit kon. In blessuretijd volgde dan de tweede tegentreffer toen vanuit een voorzet bij de tweede paal werd binnengekopt.

Feyenoord probeerde nog wel aan te zetten in de paar minuten die resteerden, maar doelpunten volgden niet meer. Het betekende dat Feyenoord ook het derde uitduel in de groepsfase verloor. Na de winter gaat de ploeg verder in de Europa League.