Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord na bizarre comeback alsnog groepswinnaar in Youth League

13 december 2023 17:55
Foto: Pro Shots

Feyenoord na bizarre comeback alsnog groepswinnaar in Youth League; image source: Pro Shots

Het is Feyenoord alsnog gelukt om groepswinnaar te worden in de UEFA Youth League. Na een spectaculaire slotfase werd met 2-3 gewonnen van Celtic, terwijl Atletico Madrid in eigen huis verloor van Lazio. Daardoor is de ploeg van Robin van Persie alsnog op de eerste plaats geëindigd en kan het daarmee de tussenronde overslaan.

Lange tijd zag het er niet naar uit, want na een half uur spelen had Celtic al een 2-0 voorsprong te pakken. Zeker na rust werd vol op de aanval gespeeld en na een treffer van Aymen Sliti halverwege de tweede helft zat de ploeg weer helemaal in de wedstrijd.

Beide ploegen zagen een doelpunt afgekeurd worden, waarna Feyenoord toch onderuit leek te gaan in Glasgow. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd volgde alsnog de gelijkmaker via invaller Thijs Kraaijeveld. Dat was echter niet genoeg om nog kans te houden op de eerste plek, waardoor in de zes minuten blessuretijd de druk nog verder op werd gevoerd.

Nadat beide teams een paar kansen hadden gekregen was het uiteindelijk de eveneens ingevallen Nesto Groen die de laatste kans van de wedstrijd wist te benutten en Feyenoord daarmee alsnog de winst bezorgde.

Daarmee was Feyenoord er nog niet omdat het duel tussen Atletico Madrid en Lazio een uur later was begonnen. De Spanjaarden zouden aan een gelijkspel voldoende hebben voor de groepswinst, maar Lazio bleek met 0-1 te sterk en bezorgde daarmee Feyenoord de eerste plek.




Tags

groepswinnaar lazio atletico bezorgde celtic madrid aymen glasgow groen kraaijeveld nesto persie sliti spectaculaire uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.449 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geeneen geluisterd gelul jacobs kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wereldsalaris yoda