Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord vol in gevecht om plek op WK voor clubteams'

12 december 2023 11:55 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Feyenoord vol in gevecht om plek op WK voor clubteams"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Feyenoord de beste papieren heeft om in de zomer van 2025 deel te nemen aan het WK voor clubteams. Vanaf dan zal het WK gaan bestaan uit 32 teams en zullen er 12 clubs uit Europa gaan deelnemen. De vier laatste winnaars van de Champions League mogen dan naar het WK plus de beste clubs van de coëfficiëntenlijst. Daarbij zit wel een maximum van twee clubs per land en dat is voor Feyenoord heel gunstig.

Op de opgeschoonde ranglijst staat Feyenoord op de twaalfde plek en zou dus het laatste ticket kunnen bemachtigen. Het wordt daarmee op de voet gevolgd door Ajax, dat slechts één punt minder heeft. PSV heeft een achterstand van zeven punten op Feyenoord. De resultaten van het hele seizoen tellen echter nog mee, waardoor Feyenoord het ticket nog zou kunnen kwijtraken.

Een doemscenario is wel als Arsenal, Manchester United of Newcastle United de Champions League wint dit seizoen. De twaalfde plek op de ranglijst komt dan te vervallen en een derde club uit Engeland mag dan na Chelsea en Manchester City deelnemen aan het WK.

Vooral financieel zou deelname aan het WK geweldig zijn, aangezien alle clubs een startbedrag van 50 miljoen euro ontvangen. Dit zou kunnen oplopen naar een bedrag van in totaal 100 miljoen euro indien het toernooi wordt gewonnen.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

clubteams twaalfde arsenal chelsea coefficientenlijst doemscenario engeland kwijtraken newcastle opgeschoonde startbedrag telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.453 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pastoor podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wehave yoda