Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Is het Slot-concept uitgewerkt?

11 december 2023 14:34
Foto: Pro Shots

COLUMN: Is het Slot-concept uitgewerkt? ; image source: Pro Shots

Beste Feyenoord-vrienden,

Dat is de vraag die we ons nu wel in gemoede kunnen stellen. Na de teleurstellende resultaten uit en thuis tegen Atletico Madrid, uit tegen Lazio Roma en FC Twente, alsmede thuis tegen PSV. En last but not least de Houdini-achtige escape tegen het ultra laag geklasseerde Volendam.

De afgang zou niet te filmen zijn geweest indien we met slechts één puntje van ons eigen veld hadden moeten stappen tegen de wijdbroeken van het o zo bescheiden clubje aan de Dijk. In het verleden ook wel de heen-en-weerboot genoemd, bijna jaarlijks pendelend tussen Ere- en Eerste divisie.

Feyenoord lijkt het helemaal kwijt te zijn, de individuele klasse van (onder meer) topspits Santi daargelaten. Maar ook hij laat menige droomkans liggen door haastig over te schieten dan wel anderszins een riante scoringsituatie niet te verzilveren. Echter, hij redde ons afgelopen donderdag op de valreep met die enige keer in negentig minuten dat hij de bal wél fatsoenlijk raakte.

Doch het was even verbijsterend als ontluisterend zoals Feyenoord worstelde met een tegenstander die heel voorspelbaar de bus had geparkeerd en na een snelle 1-0 achterstand toch weer langszij kwam. Lequincio Zeefuik passeerde de sinds diens blessure naarstig naar zijn oude vorm zoekende Trauner alsof de Oostenrijker niet stond opgesteld maar tussen de Alpenrotsen naar Edelweiss liep te zoeken. En Zeefuik liet ondanks de “moeilijke hoek” ook Neerlands vermeend beste doelman kansloos. En toen begon de ellende pas goed.

Het is duidelijk dat de meeste trainers en dus niet alleen allemansvriend Peter Bosz inmiddels met het concept van Slot kunnen lezen en schrijven. Er zit geen verrassing meer in het trage, risicovrije spel. De wedstrijd tegen AZ was ondanks de 1-0 zege qua stroperigheid al niet om aan te zien geweest, maar het was tegen de andere Oranjehemden helemaal niet meer om naar te turen.

Ik was er met vele anderen niet fysiek bij vanwege het voor de ver van de Kuip woonachtige supporters die met het openbaar vervoer reizen weer zeer klantonvriendelijke aanvangstijdstip en al die lege stoelen maakten het er dus ook al niet gezelliger op voor hen die wel de moeite hadden (kunnen) nemen om het uitzichtloze geworstel te aanschouwen.

Nu we de winterstop naderen kunnen we ook langzamerhand de balans opmaken. We zijn in tegenstelling tot PSV, dat afgelopen zomer in de competitie nota bene als tweede eindigde, al tamelijk roemloos uit de CL gezwiept. Evenzeer is de landstitel 2024 normaliter definitief uit zicht tenzij voor de Zwartrokken alsnog de Wet van Murphy in werking treedt.

Maar dat gebeurt natuurlijk niet. Dat betekent dat Arne Slot aan het eind van dit seizoen zijn driejarig verblijf ten hoogste kan afsluiten met 1 landstitel en 1 beker. Giovanni won in dat tijdsbestek vijf prijzen met ons dierbare Feyenoord. Die heeft dus betere statistieken dan Arne Slot. Tenzij Arne natuurlijk alsnog een superstunt uithaalt door de Europa League te winnen. Die kans is echter ook gering, niet zozeer omdat hij zijn beproefde aanvallende concept niet wederom tot enige bloei zou kunnen brengen, maar omdat zoals hierboven opgemerkt de meeste tegenstrevende trainers dat concept nu wel helemaal en doeltreffend hebben geanalyseerd. En zich daar dus succesvol tegen wapenen.

Nog twee partijtjes voor de winterstop waaronder de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht, dat zich inmiddels weer enigszins lijkt te herstellen onder de deskundige leiding van Ron Jans. Dat duel hebben we dus ook nog niet op voorhand gewonnen, ondanks het thuisvoordeel. Maar mocht het verhoopt wel lukken en ook de uitwedstrijd in de stad van Herman Finkers, waar altijd wat is te doen (het stoplicht staat op rood, het stoplicht staat op groen), dan kunnen we toch nog met een beetje tevreden gevoel de Kerstlampjes ontsteken.
https://www.youtube.com/watch?v=48BWq9rDOlw

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart
Tags

slot arne column landstitel stoplicht zeefuik aanschouwen allemansvriend alpenrotsen anderszins atletico bloei bosz bwq daargelaten deskundige dijk doch droomkans edelweiss escape evenzeer filmen finkers geparkeerd gering geworstel gezelliger gezwiept groen haastig houdini jans kerstlampjes klantonvriendelijke kuip langszij lazio least lequincio madrid menige murphy naderen neerlands nota ontluisterend ontsteken oostenrijker openbaar oranjehemden partijtjes passeerde pendelend puntje rdolw riante roma ron santi scoringsituatie stroperigheid superstunt tegenstrevende topspits trage trauner turen twente uithaalt uitzichtloze ultra utrecht valreep verbijsterend verhoopt vervoer volendam voorhand voorspelbaar wapenen weerboot wijdbroeken woonachtige worstelde zoekende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.153 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aantrekt acardipane atletico babalola bijbehorend bijschakelt carranza danall enz figuren geertruida gekte gimenez hamberg julian kansjes kieperen kloese kraaij middenveldert mil mls philadelphia priske romano santi socrates timber wehave wieffer