Transparent
Inloggen
Sluiten

'Burgemeester Ahmed Aboutaleb betreurt supportersfeest Feyenoord in Glasgow'

11 december 2023 04:31 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Burgemeester Ahmed Aboutaleb betreurt supportersfeest Feyenoord in Glasgow"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad meldt dat burgemeester Ahmed Aboutaleb niet te spreken is over een supportersfeest dat Feyenoord gaat organiseren in Glasgow. In samenwerking met Rotterdam Radicals en De Noordzijde wordt een feest georganiseerd en is in Schotland een zaak afgehuurd voor de fans die naar Glasgow afreizen. Beide supportersgroepen kwamen dit jaar echter in het nieuws vanwege ernstig wangedrag, terwijl de leiders van de groepen zijn veroordeeld voor onder meer bedreiging en geweld.

De leider van Rotterdam Radicals is in oktober nog veroordeeld tot een celstraf van drie jaar. Hij gaf opdracht voor onder meer doodsbedreiging richting Aboutaleb, het bekladden van het huis van wethouder Robert Simons en het in brand steken van de sportschool van Roze Kameraden-voorman Paul van Dorst. Rotterdam Radicals zat volgens de politie bovendien ook achter het zware geweld richting een groep agenten op Oudejaarsdag vorig jaar.

De leider van De Noordzijde kreeg eerder dit jaar een celstraf van drie dagen, een taakstraf en een gebiedsverbod rond De Kuip. Hij poseerde rond de Conference League-finale in Tirana achter spandoeken waarop onder meer Aboutaleb en Van Dorst met de dood werden bedreigd.

In een reactie laat Feyenoord weten dat het bewust heeft gekozen om samen met beide groepen een supportersfeest te organiseren. "Dit doen we juist om te zorgen dat zaken goed georganiseerd zijn en hopelijk leuk en zonder incidenten verlopen", zo meldt de club. "Voor een goede sfeer, ook de dag voor de wedstrijd in een verder vrij rauwe stad, kun je met verschillende partijen het best een mooi feest organiseren, waar het merendeel echt zin in heeft. Dat heeft het meeste succes door met diverse supportersgroeperingen, waaronder genoemde, samen iets te organiseren."

Aboutaleb heeft daarop gereageerd dat hij het besluit van de club betreurt. "Begrijpelijk en goed dat Feyenoord zich inzet voor supporters die naar Glasgow gaan. Maar betreurenswaardig om dat via genoemde supportersverenigingen te doen", aldus Aboutaleb. "De bestuurders van deze verenigingen hebben al meerdere malen laten zien de club geen goed te doen. Daar zou Feyenoord wat mij betreft zich van moeten distantiëren."

Meer op AD.nl
Tags

aboutaleb glasgow supportersfeest ahmed betreurt radicals celstraf dorst geweld noordzijde afgehuurd agenten bedreigd bedreiging bekladden betreurenswaardig brand conference distantieren dood doodsbedreiging gebiedsverbod kameraden kuip malen merendeel oudejaarsdag poseerde rauwe roze schotland simons sportschool supportersgroeperingen supportersverenigingen taakstraf tirana verenigingen voorman wangedrag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane alireza biden danall democraten geertruida gimenez hancko harris jahanbakhsh kennedy kloese lopez nieuwkoop nomination oostenrijk primary priske read slot smal socrates stengs system trump tsoungui ueda willykment wingbacks zerrouki