Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Eindelijk een keer een gelukje gehad'

8 december 2023 17:41

Oefenmeester Arne Slot was donderdagavond blij met de overwinning van Feyenoord op FC Volendam, maar niet over het vertoonde spel. Bij ESPN werd de trainer na afloop gevraagd of hij tevreden was over de wedstrijd.

"Op basis van het resultaat mag je een goed gevoel hebben. Maar ik vond dat we tegen Atlético en PSV minder slecht waren dan het resultaat deed vermoeden, en vandaag was een hele matige wedstrijd van ons. Ik vraag me af of Volendam meer dan één balcontact in onze zestien heeft gehad. Dat ene moment maakt Zeefuik geweldig af en dan wordt het 1-1. Dan helpt het niet mee dat je net twee keer verloren hebt en de tegenstander energie krijgt. Wij hebben het simpelweg moeilijk om door het midden tot kansen te komen."

Slot werd gevraagd naar de inbreng van Gimenez en Dilrosun: "Ik ben super blij dat ik Santiago in mijn elftal heb, maar zijn eerste 92 minuten waren niet zijn beste minuten uit zijn carrière. Maar je laat hem altijd staan omdat hij altijd kan scoren. Verder hebben we alle aanvallers gebruikt die we hadden. Javairo heeft een aantal andere jongens voor zich in de hiërarchie, maar het kan zomaar zijn dat hij weer wat geklommen is gezien zijn spel."

Feyenoord had door de late 2-1 eindelijk eens het geluk mee dit seizoen. Daarover zei Slot het volgende: "Het helpt niet mee dat het zo lang 1-1 blijft. Ik had niet het gevoel dat we de ene na de andere grotere kans kregen. Dan kan ik me voorstellen dat je wat frustratie meeneemt in die wedstrijd. Des te knapper is het dat hij alsnog valt. Daar kwam, eindelijk, wel een keer een gelukje bij kijken. Dat gebeurde vorig seizoen wat vaker. Dit seizoen valt hij vaak nét niet, als we het nodig hebben. Vandaag hadden we dat natuurlijk wel. Terecht gezien het spelbeeld, maar je hebt dan natuurlijk wel geluk."

Tenslotte werd Slot gevraagd of zijn ploeg toe is aan de winterstop: "Dat zou kunnen. Dat zie je alleen niet terug in de slotfase, zowel tegen Atlético als PSV. Ook vandaag blijven we tot de laatste snik doorvechten. Wat je wel ziet, is dat tegenstanders goed door hebben welke ruimtes ze af moeten schermen. Het is aan ons om daar het juiste antwoord op te vinden. Het is nu nog drie wedstrijden tot de winterstop. Het gaat om resultaat halen en dat hebben we vandaag gedaan. Aanstaande woensdag gaat het ook nog ergens om. We hebben Feyenoord op de kaart gezet door voetbal te spelen waarvan heel veel Nederlanders onder de indruk waren. We willen ons ontzettend graag nog een keer op Champions League niveau laten zien en op een waardige manier afscheid nemen."
Tags

slot arne gelukje atletico volendam balcontact dilrosun doorvechten espn gimenez javairo knapper nederlanders oefenmeester santiago schermen snik spelbeeld zeefuik

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanslag acardipane bae biden dahl democraten dest fight hadj hancko heerenveen jansen kennedy kraaij kuip middenveldert moussa nadje nomination priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment