Transparent
Inloggen
Sluiten

Santiago Gimenez: 'We blijven strijden en werken voor onze eigen wedstrijden'

8 december 2023 16:46

Diep in de blessuretijd trok Feyenoord de overwinning op FC Volendam alsnog naar zich toe. Dat deed het onder andere met een late goal van Santiago Giménez. Hij verscheen voor de camera's van ESPN om het te hebben over de nipte thuiszege.

"Het was een geweldig gevoel om de tweede goal te scoren in de blessuretijd. We verdienden de overwinning en sowieso is het belangrijk om te winnen na twee grote verliespartijen. Ik denk dat dit ons een boost geeft voor de rest van het seizoen."

Feyenoord begon aardig aan het seizoen, maar lijkt na de nederlagen tegen PSV en Atlético in wat zwaarder weer te verkeren. Waar de Rotterdammers een paar weken terug nog volop meededen op meerdere fronten, liggen ze nu uit de Champions League en lijken ze voorlopig af te haken in de race om de landstitel. Giménez: "Het seizoen begon goed, maar we hebben het nu moeilijker. Ik ook. In dit soort wedstrijden moet je klaar zijn voor elke kans. Als je een kans mist, zoals ik in de eerste helft, is het 't belangrijkste dat je weer klaar bent voor de volgende kans. Het is natuurlijk geen goede week geweest na PSV en Atletico, dus het is ook een beetje een mentale strijd. Daarom moeten we blijven werken om onszelf te verbeteren."

Ondanks de wat mindere prestaties van de afgelopen periode, is Giménez op het moment topscorer van de Eredivisie met 18 doelpunten. én gelooft hij nog in de titel "Zonder mijn teamgenoten zou ik niet scoren. Ik ben blij met al mijn medespelers, die me de kans geven om goals te maken. Ik hou namelijk echt van scoren. Ik geloof ook echt nog in de titel. Zolang de kans bestaat, blijven we strijden en hoop houden tot de laatste seconde. We gaan ons dus niet druk maken om PSV maar focussen op onze eigen wedstrijden."

Feyenoord heeft tot aan de winterstop nog drie wedstrijden op het programma: de uitwedstrijd tegen Celtic (13 december), de uitwedstrijd tegen Heracles (17 december) en de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (20 december). Na 20 december is het een paar weken rust in de Eredvisie, waarna de wedstrijden weer worden hervat vanaf 14 januari. "Ik ga voetbal missen in de winterstop, maar ik ga genieten van de tijd die ik nu tijdens de feestdagen kan doorbrengen met mijn familie."




Discussieer mee op de forums


Tags

gimenez santiago atletico titel celtic eredivisie eredvisie espn feestdagen fronten heracles landstitel meededen thuiszege topscorer utrecht volendam zwaarder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pusic slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda