Feyenoord wint in extremis van FC Volendam

7 december 2023 23:00

Feyenoord wint in extremis van FC Volendam; image source: Pro Shots

Op een koude donderdagavond heeft Feyenoord met 3-1 gewonnen van FC Volendam. Lang leek het op een gelijkspel uit te draaien, maar in de blessuretijd kopte Gimenez de winnende binnen op aangeven van Dilrosun. Eerder in de wedstrijd had Timber de Rotterdammers op voorsprong gezet, maar via Zeefuik kwamen de Oranjehemden langszij. Via Paixao werd de eindstand in de laatste seconde op 3-1 bepaald.

Feyenoord ging goed van start aan de wedstrijd en creëerde in het eerste kwartier een aantal goede kansen. Zo kon Minteh breed leggen op de vrijstaande Gimenez, maar zijn inzet was te slap en trof de voet van FC Volendam doelman Backhaus. Bij de tweede kans van Feyenoord was het wél raak. Het was Timber die de bal hard achter Backhaus tegen de touwen schoot. Daarmee leek Feyenoord op het goede spoor te zitten voor een ruime overwinning. FC Volendam dacht daar echter anders over, want bij de eerste kans voor de gasten was het meteen raak. Spits Zeefuik was zowel Hancko, Trauner als Bijlow te slim af en liet op fraaie wijze de 1-1 noteren. Na de gelijkmaker was Feyenoord het spoor bijster en was het zeer matig wat de ploeg op de mat legde. De ruststand was dan ook 1-1.

Na rust had Feyenoord een stuk meer moeite met het ultra verdedigende FC Volendam. Het kwam nauwelijks tot kansen en dat dwong Arne Slot tot de nodige aanvallende wissels. Zerrouki, Ueda en Paixao kwamen in de ploeg en niet veel later mocht ook Sauer binnen de lijnen verschijnen. Afstandsschoten van Timber en Hancko troffen geen doel, en ook een kopbal van Trauner werd gemakkelijk opgeraapt door de doelman.

Tien minuten voor tijd werd ook Dilrosun nog gebracht voor verdediger Geertruida, om een laatste poging te doen om iets te forceren. Niet veel later was Wieffer dicht bij de 2-1, maar zijn schot verdween over. Ook Ueda probeerde het van afstand, maar vond de Volendam-goalie op zijn weg. Het leek daarmee op een gelijkspel uit te draaien, maar in de derde minuut van de blessuretijd viel alsnog de 2-1. Uit een voorzet van Dilrosun kopte Gimenez knap binnen in de verre hoek. De opluchting was gigantisch. Bij een ultieme poging van FC Volendam om tot de gelijkmaker te komen, kon Paixao in de counter profiteren en in een leeg doel de 3-1 zelfs nog binnen tikken.

Aanstaande woensdag speelt Feyenoord de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League, op bezoek bij Celtic.