Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Het drama is compleet, de magie is foetsie!

4 december 2023 13:30
Foto: Pro Shots

COLUMN: Het drama is compleet, de magie is foetsie!; image source: Pro Shots

Zo gewonnen, zo geronnen. Het drama in twee bedrijven is na de kansloze nederlaag tegen Atletico Madrid compleet. De magie rond het Feyenoord van de afgelopen twee jaar is met het vertrek van Pusic verdwenen.

Wederom gaat onze dierbare club geen twee keer achter elkaar landskampioen worden. Dat lukte alleen in de jaren 1961 en 1962. De blik kan nu geheel op de beker en de tweede plaats in competitieverband worden gericht, alsmede op de Europa League.

PSV staat op eenzame hoogte en zou in dit tempo zo maar winter- en landskampioen tegelijk kunnen worden. Wellicht ietwat overdreven, maar het is niet onmogelijk dat het pleit reeds vóór 21 maart definitief is beslist. Want wie moet PSV nu nog afstoppen nadat het zelfs de regerend landskampioen in eigen huis niet is gelukt?

Na drie achtereenvolgende seizoenen al weer niet in eigen huis van PSV te hebben gewonnen maar er in tegendeel wel drie keer van te hebben verloren (inclusief de JC- schaal) zijn we ook de decennialange status van traditionele Angstgegner van de Zwartrokken kwijt geraakt.

Want dat waren we zeer lange tijd, in ieder geval in eigen huis. Zelfs na de 10-0 zeperd in Eindhoven werd het in Rotterdam 3-1 waardoor PSV in 2011 op de voorlaatste competitiedag de titel aan Ajax verspeelde.

Ligt de plotseling sportieve malaise nu echt wel uitsluitend aan Arne Slot? Waar in ieder geval door veel supporters op de sociale media terecht op wordt gewezen is dat Feyenoord zijn vrije trappen en corners dramatisch slecht uitvoert. Slot heeft hoe dan ook nagelaten om daarin verbetering aan te brengen laat staan om dat structurele probleem bij de dode spelmomenten gewoon helemaal op te lossen.

Toch wel een ostentatieve nalatigheid voor een vermeende toptrainer. Wellicht is hij toch wat overschat, want ook bij AZ, waar hij zich als een beloftevolle coach aandiende, had hij Pusic reeds als assistent. Pas sinds kort heeft zijn souffleur hem verlaten (op 24 oktober) en daarna is de prestatiecurve van Feyenoord onmiskenbaar gaan dalen. Uit tegen FC Twente, Lazio en Atletico en thuis tegen datzelfde Atletico en nu dus PSV.

Overigens is het ter relativering natuurlijk wel zo dat Feyenoord het huidige seizoen ook al zeer dramatisch startte met een thuisnederlaag tegen PSV om de JC-schaal en twee gelijke spelen tegen respectievelijk Fortuna thuis en Sparta uit. En toen was Pusic er nog gewoon bij.

Dus we moeten het ook weer niet te absoluut stellen, dat afzakken van Feyenoord sinds de geboren Bosniër ons heeft verlaten. Het ging in de eerste drie wedstrijden van dit seizoen ook al grandioos mis.

We spelen in ieder geval dit kalenderjaar nog thuis tegen Volendam, dat zou toch een walk-over moeten worden. Maar het zou mij niets verbazen als de wijdbroeken na die 0-5 afslachting aan “de Dijk” door de Zwolse blauwvingers de bus voor het doel gaan parkeren om de nederlaag zo klein mogelijk te houden.

En tenslotte rest ons op 20 december thuis nog de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht. Beide wedstrijden weer op het uiterst klantvriendelijke aanvangstijdstip van 21.00 uur voor de ver weg wonende supporters die met het openbaar vervoer willen komen. Net zo klantgericht als dat er vandaag bij de wedstrijd van het jaar geen treinen reden van en naar CS wegens geplande werkzaamheden.

Qua planning was dat wel lekker servicegericht afgestemd op de zeer voorspelbare reizigersdrukte rondom Rotterdam. En dan zou je denken, de Brabantse en Limburgse supporters reizen vanuit het zuiden wel om via Utrecht zoals de reisplanner ook aangaf, maar helaas voor hen was er ook nog eens busvervoer tussen Geldermalsen en Utrecht vanwege werkzaamheden aan het spoor. Dus driedubbel ongemak. En dat – achteraf bezien – om Feyenoord in de eigen vertrouwde thuishaven een uiterst cruciale wedstrijd met 1-2 te zien verliezen.

Er zijn wel eens betere voetbalzondagen geweest, niet in de laatste plaats dus voor het wat verder weg wonende deel van het Legioen dat met het openbaar vervoer reist.

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart
Tags

atletico drama magie pusic utrecht column foetsie openbaar slot vervoer wonende aandiende afgestemd afslachting afstoppen angstgegner arne beloftevolle blauwvingers bosnier busvervoer competitiedag corners dalen decennialange dijk driedubbel eenzame fortuna geldermalsen geronnen klantgericht klantvriendelijke lazio legioen madrid malaise nagelaten nalatigheid ongemak onmiskenbaar ostentatieve overschat parkeren prestatiecurve reisplanner reizigersdrukte relativering servicegericht souffleur sparta spelmomenten spoor thuishaven thuisnederlaag titel toptrainer treinen twente uitsluitend uitvoert verspeelde voetbalzondagen volendam voorspelbare walk wijdbroeken zeperd zuiden zwolse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane bijlow brussel carranza dtk gimenez hancko ivanusec jong kloese koeman koopmeiners lazio lopez luts milambo oranje paixao priske slot smal socrates stengs timber transferzomer trauner ueda wieffer yoda zerrouki