Transparent
Inloggen
Sluiten

Mats Wieffer: 'Er had meer in gezeten, maar zij zijn geslepen'

3 december 2023 17:46

Feyenoord verloor zondagmiddag de topper met 1-2 van PSV. Middenvelder Mats Wieffer deed zijn verhaal bij ESPN.

"Ik denk dat we in de eerste helft er goed bovenop zitten en krijg je een paar kansen. Uit het niets maken zij die goal in de tweede helft. Dan willen wij gaan, maar maken ze meteen de 0-2. Al met al denk ik dat we het onszelf een beetje aan doen. Zij hebben veel goede aanvallers en ze kunnen zomaar scoren, dat wisten we. Maar dat hebben we in de eerste helft goed aangepakt. We hadden zelf wat meer van kant kunnen wisselen. In de tweede helft creëren we niet zoveel na de tegengoals. Ik kreeg zelf nog een kans die er misschien in moest, dan speel je nog gelijk."

Volgens Wieffer had Feyenoord vooral moeite met het wisselen van kant: "We zijn veel aan één kant blijven spelen. Dan wordt het slordig en hebben we stom balverlies omdat het te druk is. Het duurde te lang om van kant te wisselen. In de tweede helft gingen zij wat meer inzakken en daar hebben wij vaak wat moeite mee. We hadden het plan dat de buitenspelers af en toe naar binnen moesten, maar dat maakte het alleen maar drukker."

Wieffer sloot af met de achterstand die Feyenoord nu heeft op PSV: "Dit is natuurlijk een grote achterstand, dat wordt heel moeilijk. Het is een heel groot gat. We moesten winnen, dat wisten we van tevoren. Nu moeten we verder kijken, maar dit resultaat helpt natuurlijk niet, nee. In deze wedstrijd had er meer in gezeten, maar zij zijn geslepen. Voor de 0-1 hadden ze voor mijn gevoel niets gecreëerd. Wij laten het zelf na om te scoren."
Discussieer mee op de forums


Tags

wieffer mats balverlies buitenspelers drukker espn inzakken stom tegengoals topper

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 28.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane babadi beelen bijlow bosz eredivisie espn gimenez hancko ivanusec kuijt kwestie lukaku middenveldert paixao penalties poleposition roma rome slot sobat socrates stengs timber trauner ueda wellenreuther wieffer willykment yoda