Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Het was een behoorlijk gelijkwaardige wedstrijd'

3 december 2023 17:34

Feyenoord heeft zondagmiddag met 1-2 verloren van koploper PSV. De Eindhovenaren kwamen in de tweede helft op een 0-2 voorsprong en uiteindelijk kon Gimenez de aansluitingstreffer nog maken. Trainer Arne Slot werd na afloop bij ESPN gevraagd of Feyenoord te angstig was:

"We hebben geprobeerd om tot hun keeper af te jagen, dus we waren niet angstig. Maar we waren wel geduldig in de opbouw, dat is helder. We hadden vaker de optie vooruit kunnen zoeken, dat kon beter. Je weet dat je in topwedstrijden nauwkeurig moet zijn, zeker tegen een PSV dat hoog druk zet. Ik vond dat we dat tot de 0-1 waren. In de eerste helft hebben we goed druk gezet en een aantal kansen bij elkaar gespeeld. De manier waarop we verloren is eigenlijk een kopie van de wedstrijd tegen Atlético, waarbij we de doelpunten schlemielig weggeven."

Slot ging verder over de totstandkoming van de doelpunten van PSV: "Bij de 0-1 waren we iets te uitbundig. Je moet niet tot zo'n oplossing komen in zo'n situatie. We hadden nog voldoende man achter de bal, maar een verwachte voorzet van Bakayoko was ons te machtig. Afgelopen week kregen we er ook al twee tegen uit een standaardsituatie en dat was vandaag ook de 0-2. Fouten of een briljante actie maakt over het algemeen het verschil in zulke wedstrijden. In de slotfase had PSV naar een grotere score kunnen lopen. Nadat wij de 1-2 maakten, zijn we nog een aantal keer heel dreigend geweest. Vorig jaar viel hij nog, maar nu niet."

Of af te sluiten, was Slot kort en krachtig: "Het was een behoorlijk gelijkwaardige wedstrijd, dus dan zou je zeggen dat die 10 punten verschil behoorlijk groot zijn. Het heeft vandaag te maken gehad met een individuele fout en een standaardsituatie. Wij moeten nu keihard vechten voor plek 2, dus wij hoeven helemaal niet naar plek 1 te kijken."




Tags

slot arne angstig standaardsituatie atletico bakayoko briljante espn gimenez jagen kopie machtig nauwkeurig opbouw schlemielig totstandkoming

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pusic slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda