Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV deelt Feyenoord klap uit in strijd om de titel

3 december 2023 14:43
Foto: Pro Shots

PSV deelt Feyenoord klap uit in strijd om de titel; image source: Pro Shots

In de strijd om de titel heeft Feyenoord zondagmiddag slechte zaken gedaan. Het verloor met 1-2 van koploper van PSV, waardoor de Eindhovenaren nu 10 punten los staan in de Eredivisie. In een intense pot waarin beide teams elkaar weinig ruimte lieten, bleek PSV de effectiefste door in drie minuten tijd twee keer te scoren met Bakayoko en Saibari. Ondanks de aansluitingstreffer van Giménez lukte het Feyenoord niet om de wedstrijd daarna nog te keren.

Al vanaf het moment dat de bal rolde, zette Feyenoord druk op de PSV-defensie. PSV wilde opbouwen, maar Feyenoord zette de boel vroeg en hoog vast. Zo begonnen beide teams fel aan de wedstrijd. Na een kleine tien minuten spelen ging even het licht uit bij Quilindschy Hartman en Jordan Teze, die hard met elkaar in botsing kwamen. Het zorgde voor een vroege wissel aan de zijde van PSV, want Teze kon niet meer door en zag zichzelf vervangen worden door Patrick van Aanholt. Omdat het een hoofdblessure betrof, kon hiervoor een zogeheten witte wissel worden ingezet: een extra wisselmogelijkheid ten gevolg van een bijzondere blessure.

Halverwege de eerste helft lukte het PSV om voor de eerste keer gevaarlijk uit te komen. Ondanks het vroeg vastzetten van Feyenoord werd Joey Veerman door de Eindhovenaren vrijgespeeld. Veerman wist Bakayoko in stelling te brengen, die vervolgens op een meter of elf van het doel aflegde op De Jong. De spits van PSV raakte de bal echter verkeerd, waardoor de eerste grote kans van de wedstrijd met een sisser afliep. Bakayoko en Saibari proberen het niet veel later nog eens met twee afstandsschoten, maar misten de nodige scherpte.

Na ruim 25 minuten spelen volgde dan ook het eerste écht grote gevaar van Feyenoord. Santiago Giménez leek zich vrij te spelen, maar stuitte uiteindelijk op een Eindhovens been. Het zorgde in ieder geval voor een flinke opleving op de tribunes. Een aantal minuten later probeerde Giménez het van afstand, waarna PSV-doelman Walter Benítez de bal precies voor de voeten van Geertruida tikte. De Feyenoord-verdediger had voldoende ruimte, maar schoot de bal over het Eindhovense doel heen. In de slotfase van de eerste helft bleef Feyenoord aandringen: Geertruida dook voor de neus van Benitez op maar kwam net tekort en ook Giménez lukte het in de extra tijd nét niet om de bal in het doel te glijden.

De tweede helft begon zonder Hartman, die toch te veel last bleek te hebben van de botsing in de eerste helft met Teze. In zijn plaats mocht Marcos López het gaan doen, in een tweede helft die fanatiek begon. Na wat overwicht aan de zijde van Feyenoord, begon PSV ook weer te voetballen en creëerde een aardige kans. Saibari dacht de bal binnen te kunnen tikken bij de tweede paal, maar Bijlow dook er vliegensvlug voor. Vervolgens probeerde de snelle Minteh het aan de andere kant met een schot, maar die verdween naast de goal. Een volgende actie van Minteh leverde PSV-verdediger Boscagli een gele kaart op, die even aan de handrem moest trekken.

Zo ging het spelbeeld op en neer, totdat Feyenoord het ineens he-le-maal weggaf. In de 65e minuut legde Bakayoko de bal achter de verdediging van Feyenoord bij Saibari neer, die de bal fraai binnen wist te schieten. Een paar minuten later lukte het PSV om de score alweer te verdubbelen, nadat Boscagli de bal snoeihard binnenkopte uit een corner. Even leek Feyenoord het tij misschien nog te kunnen gaan keren, doordat Gimenéz in de 81e minuut de aansluitingstreffer wist te maken na een miskleun van doelman Benitez. Het leverde nog een kwartier aan duwen, vechten, trekken en naar voren gepompte ballen op, maar niets mocht baten. Feyenoord eindigde met 1-2 verlies en een competitie-achterstand van 10 punten.

De eerstvolgende Eredivisie-wedstrijd van Feyenoord is donderdag 7 december om 21:00. De ploeg van Slot neemt het dan thuis op tegen FC Volendam.




Discussieer mee op de forums


Tags

gimenez bakayoko saibari benitez teze titel boscagli botsing dook eredivisie geertruida hartman minteh veerman aandringen aanholt aflegde bijlow binnenkopte creeerde duwen effectiefste fanatiek gepompte handrem hoofdblessure intense joey jong jordan lopez miskleun opbouwen opleving quilindschy santiago scherpte sisser slot snoeihard spelbeeld stelling stuitte tikte vastzetten vliegensvlug volendam vrijgespeeld walter weggaf wisselmogelijkheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pusic slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda