Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Niet gelukt om te spelen hoe we dat wilden'

29 november 2023 11:20

Feyenoord is dinsdagavond uitgeschakeld in de Champions League. Op eigen veld verloor het met 1-3 van Atlético Madrid, dat een stuk beter speelde dan in de wedstrijd in Madrid. Na afloop van de wedstrijd werd trainer Arne Slot gevraagd naar de belangrijkste conclusie van de avond:

"De belangrijkste conclusie is dat het ons niet gelukt is om te spelen hoe we dat wilden. We wilden ballen hoog op het veld veroveren, maar zij waren in staat om onder onze druk uit te voetballen. Daarnaast waren we in balbezit te paniekerig. En daarnaast hebben we niet goed doorgedekt en dan zie je dat zij enorm vaardig zijn. Maar laten we ook niet vergeten hoe de doelpunten tot stand zijn gekomen."

Om verder te gaan over het verloop van de wedstrijd: "In eerste instantie hadden we zelf al wat kansen gehad voordat de 0-1 viel, via Minteh en Hancko. Daarnaast pakt Justin wel een hele goede bal, maar daarna vliegt hij er klungelig in. Dat is een verschil in verdedigen vind ik, want wij hebben meer corners gehad dan zij. Als je ziet hoe zij staan te verdedigen op zulke momenten, weet je waarom zij altijd doorgaan in de Champions League."

Slot vertelde nog wat meer over de wedstrijd, maar ging ook in op de vraag of Feyenoord te kort komt voor de Champions League: "Atlético stond nog lager te verdedigen dan in de uitwedstrijd, waardoor de ruimtes kleiner werden. Daarnaast speelde het spelverloop hun natuurlijk in de kaart. Omdat onze vleugelspelers moeite hadden, moest er veel door het midden gaan, maar daar was het enorm druk. We kunnen beter dan wat we vandaag hebben gedaan, al blijft het zuur dat je door twee eigen goals en een wondergoal verliest. Maar in de uitwedstrijden hadden we meer recht op de punten. Als je puur naar het resultaat kijkt, zijn we nog nét niet daar om de laatste 16 te halen in de Champions League. Daarvoor hebben we buitenspelers nodig die de één-tegen-één absoluut domineren. Daarnaast moeten we ook beter worden in het afmaken van de kansen. Voor nu is het een enorme teleurstelling."

Tenslotte werd gevraagd naar het wisselbeleid: "Ik heb best veel gewisseld, maar Minteh was noodgedwongen. Bij de wissel van Trauner wilde ik aanvallend wisselen. Bij de overige wissels wilden we nog meer scorend vermogen brengen. Dus de wissels waren vooral ingegeven om aanvallender te spelen, alleen die van Trauner was met een schuin ook naar zondag."
Tags

slot arne atletico madrid minteh trauner buitenspelers corners domineren doorgedekt hancko ingegeven klungelig noodgedwongen paniekerig schuin scorend spelverloop vaardig vleugelspelers wisselbeleid wondergoal zuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 28.719 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane babadi beelen bijlow bosz eredivisie espn gimenez hancko ivanusec kuijt kwestie lukaku middenveldert paixao penalties poleposition roma rome slot sobat socrates stengs timber trauner ueda wellenreuther wieffer willykment yoda