Gestuntel Feyenoord genadeloos afgestraft door Atletico

28 november 2023 22:55

Gestuntel Feyenoord genadeloos afgestraft door Atletico; image source: Pro Shots

Feyenoord is dinsdagavond op zeer knullige wijze onderuit gegaan in de Champions League. De thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid eindigde mede door twee eigen doelpunten in een 1-3 nederlaag. Mats Wieffer was de enige Feyenoorder die de bal wel in het juiste doel wist te krijgen.

Voor Feyenoord kon de wedstrijd niet veel slechter beginnen. Nadat beide ploegen een paar kleine mogelijkheden hadden gehad, kwam Atletico na een klein kwartier spelen op voorsprong. Een voorzet werd door Lutsharel Geertruida op knullige wijze in eigen doel gewerkt.

Feyenoord leek even helemaal murw geslagen door de achterstand en kreeg in het restant van de eerste helft niets noemenswaardigs voor elkaar. Met speels gemak bleef Atletico overeind. Omdat de Spanjaarden zelf ook niet tot kansen kwamen, eindigde de eerste helft in een 0-1 achterstand voor de ploeg van Arne Slot.

Direct bij de start van de tweede helft werd ingegrepen en kwam Ayase Ueda binnen de lijnen. Hij nam de plek in van Igor Paixão. De wissel pakte echter averechts uit. Na twee minuten spelen volgende al een waarschuwingsschot van Griezmann op de paal.

Ook met een extra spits binnen de lijnen kreeg Feyenoord aanvallend nauwelijks iets voor elkaar en daar kwam na een uur spelen een tweede tegentreffer overheen. Een voorzet van Hermoso verdween plotseling in het doel van Justin Bijlow en de wedstrijd leek al meteen gespeeld.

Feyenoord bleef doorwisselen en meer aanvallers kwamen binnen de lijnen. Hoewel het meeste gevaar nog steeds van de Spanjaarden kwam, volgende een kwartier voor tijd plotseling de aansluitingstreffer. Uit een hoekschop kopte Mats Wieffer de 1-2 binnen.

In De Kuip leek het gevoel op een resultaat weer terug te keren, maar dat was na een paar minuten alweer voorbij. Uit een vrije trap van Atletico was het dit keer Santiago Gimenez die de bal in eigen doel werkte en daarmee de wedstrijd definitief besliste.

In de resterende minuten probeerde Feyenoord nog wel een paar keer aan te zetten, maar tot serieuze mogelijkheden kwam het niet meer. Het resultaat was een zeer pijnlijke nederlaag met grote gevolgen voor de rest van het seizoen.