Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord in Youth League onderuit tegen Atlético Madrid

28 november 2023 16:07
Foto: Pro Shots

Feyenoord in Youth League onderuit tegen Atlético Madrid; image source: Pro Shots

Feyenoord is dinsdagmiddag in de UEFA Youth League onderuit gegaan tegen Atlético Madrid. De ploeg van Robin van Persie stond de gehele wedstrijd onder druk van de Spanjaarden en in de slotfase werd een slechte inspeelpass van invaller doelman Mateo Husselin genadeloos afgestraft. Aan het eind van de wedstrijd was Feyenoord via een spectaculaire omhaal van Shaqueel van Persie nog dicht bij de gelijkmaker, maar deze ging net naast het doel.

Door de nederlaag is Atlético Madrid nu koploper in de groep. Feyenoord is al zeker van overwintering in de Youth League, maar bij een tweede plek zal een tussenronde gespeeld moeten worden tegen een van de teams uit de kampioenenroute. Deze bestaat uit clubs die in eigen land kampioen zijn geworden in de Onder 18-competitie, maar waarbij het eerste elftal geen kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League heeft weten te bereiken. Via die route wist AZ afgelopen seizoen als eerste Nederlandse club het toernooi te winnen.

Om nog kans te maken op de groepswinst zal Feyenoord over twee weken sowieso moeten winnen van Celtic. Indien Atlético Madrid op bezoek bij Lazio verliest zal Feyenoord alsnog eerste eindigen. Dat kan ook bij een gelijkspel van Atlético, maar dan zal Feyenoord met minstens drie goals verschil moeten winnen. Bij een overwinning van Atlético of puntverlies van Feyenoord zal de ploeg van Van Persie sowieso als tweede eindigen.




Tags

atletico madrid persie celtic husselin inspeelpass kampioenenroute kwalificatie lazio mateo route shaqueel spectaculaire uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pastoor podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wehave yoda