Transparent
Inloggen
Sluiten

3 van de meest spectaculaire wedstrijden in de geschiedenis van de Champions League

Dit artikel is een advertentie.

28 november 2023 15:18

3 van de meest spectaculaire wedstrijden in de geschiedenis van de Champions League; image source:

Europees voetbal is waar de grote clubs van Europa en de beste spelers elkaar ontmoeten. Dat kan soms bijzonder spectaculaire wedstrijden opleveren. Zo ook op het allerhoogste podium van Europa: de Champions League. Daar waar sowieso vele topwedstrijden gespeeld worden. We bespreken drie van de meest spectaculaire wedstrijden in de geschiedenis van de Champions League.

Barcelona – Paris Saint-Germain (2017)



Waar was jij toen FC Barcelona een Houdini-act deed tegen Paris Saint-Germain? Het was 2017 en het waren de achtste finales van de Champions League. Niet een ronde waarin beide ploegen gezien hun status willen stranden. Dat lijkt er echter niet op als de Spanjaarden afreizen naar Parijs voor de heenwedstrijd. Daar wordt Barcelona genadeloos met 4-0 afgedroogd door PSG. Een kansloze zaak, zou je zeggen. Maar twee weken later in Camp Nou voltrekt zich een onwaarschijnlijke wederopstanding. De Spanjaarden scoren er lustig op los en komen tot 3-0 voordat de Fransen iets terugdoen en de dodelijke tegengoal maken. Daardoor moet Barcelona er nu zes maken. In de 88e minuut wordt het 4-1 en aan het begin van de blessuretijd schiet Neymar vanaf de strafschopstip de 5-1 binnen. De wedstrijd wordt lang genoeg uitgerekt om in de 95e minuut, vlak voor het laatste fluitsignaal nog de beslissende 6-1 te maken via de teen van Sergi Roberto. Een ongekende thriller waarbij velen vinden dat de scheidsrechter op de hand van de Spanjaarden was.

Manchester United – Bayern München (1999)



Niet alle Champions League-finales zijn sensationeel. Die van 1999 was dat echter wel. Grootheden Manchester United en Bayern München moeten het tegen elkaar opnemen voor de felbegeerde beker. Opvallend genoeg staan ze in dat jaar voor het eerst tegenover elkaar in Europa. Het wordt een wedstrijd die bij beide supportersschare nog steeds in het geheugen gegrift staat. Bayern München komt al vroeg op voorsprong via Mario Basler tegen de ploeg van verdediger Jaap Stam (een extra reden waarom heel Nederland voor Manchester United was). Het lukt de Engelsen maar niet om het tij te keren. De hele wedstrijd blijft het steken op 0-1 voor de Duitsers, tot de blessuretijd. Die is net aan het tikken als Teddy Sheringham een schot van Ryan Giggs met het hoofd verlengt en tot een doelpunt promoveert. De Duitsers zijn van slag en Man United ruikt bloed. In plaats van dat het verlengen wordt, scoort Ole Gunnar Solskjær vlak na de gelijkmaker ook nog de 2-1 en zo weet Manchester United in een paar minuten nét op tijd de wedstrijd om te draaien en de beker weg te graaien voor de neus van Bayern München.

Real Madrid – Ajax (2019)



Ook Nederlandse clubs hebben bijzondere wedstrijden meegemaakt op het hoogste Europese toneel. In het Champions League-seizoen van 2018/2019 is Ajax bijzonder goed op dreef. Nadat een groep met Bayern München, Benfica en AEK Athene weet door te komen zonder een wedstrijd te verliezen, ontmoeten de Amsterdammers het grote Real Madrid in de achtste finale. Thuis delft men het onderspit tegen de Spanjaarden en wordt met 1-2 verloren. Niet ideaal voor een return in Madrid, maar ook niet kansloos. En dat lieden de Ajacieden zich geen twee keer vertellen. In Estadio Santiago Bernabéu wordt het een galavoorstelling van de Amsterdammers. Pas als Ajax door goals van Ziyech, Neres en Tadic op 3-0 gekomen is, doen de Madrilenen wat terug. Dat smetje wordt daarna echter weer weggewerkt met een prachtige vrije trap van Lasse Schöne, waardoor Ajax met 1-4 wint in Madrid en vervolgens nog Juventus opzij zet voordat men in de halve finales op de valreep strandt tegen Tottenham Hotspur.

Niet elke wedstrijd in de Champions League is een garantie op spektakel. Maar als je niet kijkt, bestaat altijd de kans dat je iets bijzonders mist waar anderen het de volgende dag over hebben. En dan heb je toch spijt dat je het niet zelf gekeken hebt!




Tags

bayern barcelona madrid spectaculaire act aek allerhoogste basler benfica bernabeu bijzonders bloed camp delft dodelijke dreef estadio felbegeerde fluitsignaal galavoorstelling garantie gegrift giggs graaien grootheden gunnar heenwedstrijd houdini juventus lieden lustig nederland neres neymar ole onderspit onwaarschijnlijke parijs psg ruikt santiago schone sensationeel sergi sheringham smetje solskjaer stam stranden strandt supportersschare tadic teddy teen terugdoen thriller toneel tottenham uitgerekt valreep voltrekt wederopstanding ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren persie slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda